• Načítám...
>

Pandemie v kraji nadále ustupuje

Pandemie koronaviru v kraji stále ustupuje. Podle zveřejněných čísel je v tuto chvíli nakaženo sedm tisíc tři sta tři osob, což je o polovinu méně, než k sedmému dubnu. V žádné z nemocnic už není vyhlášen stav hromadného poškození osob. Zatím ale stále vázne dodávka vakcín.

Reklama

Pandemie koronaviru ve Středočeském kraji nadále pozvolna ustupuje. Na konci minulého týdne bylo v kraji celkem 7 303 nemocných, k sedmému dubnu to přitom bylo ještě více než čtrnáct tisíc nemocných.

„To průměrné číslo je pět set třicet tři nemocných na sto tisíc obyvatel. Jinak víme, nebo co si tak pamatuji, tak byla situace, kdy bylo i dva tisíce devět set nebo i tři tisíce nemocných na sto tisíc obyvatel, takže to opravdu velmi významně kleslo. Nejzasaženější jsou v současné době okresy Beroun, Kutná Hora a Rakovník. Nejhorší je asi Beroun, tam je sedm set dva nemocných na sto tisíc obyvatel,“ říká hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

V žádné z krajských nemocnic už není vyhlášen stav hromadného postižení osob, počet hospitalizovaných v nemocnicích je celkem 286. Nemocnice se tak pozvolna navrací k plánovaným zákrokům podle toho, jaká je situace v daném regionu. Stále ještě vázne dodávka vakcín, situace by se měla zlepšit v následujících týdnech.

„Mění se k lepšímu dodávky od firmy Pfizer. Tento týden jsme obdrželi a rozdistribuovali do všech očkovacích center třicet tři tisíc dávek Pfizeru. Podrobné informace jsou na našich webových stránkách. Od příštího týdne bude ta dodávka cirka čtyřicet osm tisíc týdně a v červnu bychom se měli dostat až na šedesát šest a půl tisíce týdně, což nám umožní velmi výrazně zrychlit očkování,“ dodává radní Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Celkem je v kraji naočkováno více než 295 tisíc osob, nejčastěji jsou Středočeši očkovaní vakcínou od společnosti Pfizer a BioNTech. Středočeši se očkují také v pražských centrech, v kraji ale mohou využít celkem dvacet tři očkovacích míst.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu