• Načítám...
>

Vedení kraje poděkovalo Jířímu Knorovi za práci

Vedení kraje poděkovalo Jiřímu Knorovi za práci během nejtěžších měsíců pandemie koronaviru. Na ředitelství Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje mu osobně poděkovala hejtmanka Petra Pecková a radní Pavel Pavlík. Jiří Knor byl vedením kraje dočasně pověřen řízením záchranky, a to do doby nežli bylo vypsáno výběrové řízení na nového ředitele. Tím se stal Pavel Rusý.

Reklama

Vedení Středočeského kraje poděkovalo Jiřímu Knorovi za jeho úsilí při řízení Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje během pandemie koronaviru. Na schůzce se všemi zástupci integrovaného záchranného systému dočasnému řediteli záchranky poděkovala hejtmanka Petra Pecková společně s krajským radním Pavlem Pavlíkem.

„Odřídil zdravotnickou záchrannou službu naprosto skvěle v té nejsložitější době, a to bylo období pandemie. Poté se tedy udělalo výběrové řízení na nového ředitele, zvítězil pan doktor Rusý. Já jsem moc ráda, že pan doktor Knor zde na středočeské záchrance zůstává. Já jsem mu dnes jménem Středočeského kraje poděkovala za veškeré ty měsíce plné nasazení, kdy opravdu středočeská záchranka zvládla tu situaci naprosto profesionálně se ctí a jsem za to moc ráda,“ konstatovala  Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeská záchranka si během koronavirové pandemie sáhla na dno svých sil. Oproti běžným, tři sta dvaceti až tři sta třiceti výjezdům, musela během posledních měsíců vyjíždět až k pěti stům pacientům denně a její vedení upozorňovalo na přetíženost služby.

„Nešlo jenom o vyčerpání personálních rezerv, šlo o vysoký nárůst počtu výjezdů, nutnost oblékat se do těch ochranných pomůcek, využívat ochranné pomůcky. Hlavně ze začátku jsme nečekali, co ta epidemie přinese a pro mě byla tedy největší hrozba a největší obava z toho, abychom právě kvůli nedostatku ochranných pomůcek se nedostali do situace, že nám někdo nevyjede k člověku, který je v ohrožení života, ať už to byla srdeční zástava nebo nějaká těžká dopravní nehoda,“ upozornil Jiří Knor, bývalý pověřený ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje .

K tomu naštěstí nedošlo, středočeská záchranka neeviduje žádný případ, ke kterému by posádka během pandemie nevyjela. V posledních měsících ale vyzývala veřejnost, aby se na linku 155 neobracela s lehkými příznaky covidu-19 a neubírala tak síly, kterých mohlo být daleko více zapotřebí jinde.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu