• Načítám...
>

Klaudiánova nemocnice má opravený pavilon

Klaudiánova nemocnice dokončuje nové rehabilitační oddělení za sto dvacet pět milionů korun. Budova s novými rozvody a novým vybavením umožní zvýšený komfort ambulantní péče, ale také zvýší počet míst v lůžkové části. Na oddělení přijímají pacienty s pohybovými problémy, ale také pacienty po operacích a dalších zákrocích. Na rekonstrukci uvolnil finance kraj, který je získal od Evropské investiční banky.

Reklama

Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi finišuje s generální rekonstrukcí rehabilitačního oddělení. Nově zrekonstruovaný pavilon teď nabídne pacientům lepší komfort a zvětší také lůžkovou kapacitu.

„V tom podlaží, co se zrovna nacházíme, tak je oddělení rehabilitace, ambulantní část, kam chodí pacienti na jednotlivé procedury tak, jak je mají rozepsány. Nad námi jsou dvě podlaží lůžkové rehabilitační péče a nad tím další dvě podlaží bude oddělení následné péče, které máme dneska mimo areál nemocnice s padesáti jedna lůžky. A konečně v posledním podlaží je hematologický stacionář,“ říká ředitel Klaudiánovy nemocnice, Ladislav Řípa.

Pavilon číslo čtyři kdysi sloužil jako interní oddělení, budova byla postavena v osmdesátých letech. Tomu také podle vedení nemocnice odpovídaly rozvody inženýrských sítí, proto se nemocnice pustila do generální rekonstrukce celého objektu. Docházejí sem převážně pacienti, kteří mají problémy s pohybovým ústrojím.

„Většina našich klientů přichází s obtížemi pohybového aparátu. Ať už to jsou vertebrogenní obtíže nebo artrózy, stavy po úrazech, po operacích. U dětí růstové bolesti, sportovní obtíže z přetížení. Dále se staráme o pacienty s neurologickou problematikou. Menší procento představují pacienti z jiných oborů, z interny, z plicního,“ říká primářka oddělení Marie Kloudová.

Investici za sto dvacet pět milionů korun poskytl nemocnici z rozpočtu Středočeský kraj. Peníze má k dispozici v rámci půjčky od Evropské investiční banky.

„Kraj poskytl tyto peníze přímo mladoboleslavské nemocnici, aby vybudovala tenhle pavilon a myslím si, že je to strašně potřeba. Teď navíc potom, co se budou nemocnice vracet do normálu, tak si myslím, že bude velká zátěž právě v oblasti té léčby, která se celou dobu upozaďovala na úkor té léčby covidové,“ říká hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková (STAN).

Zateplení pláště budovy a oken proběhlo už v roce 2014. Hlavní část rekonstrukce pak odstartovala loni na jaře a hotová by měla být šestnáctého června, kdy má proběhnout kolaudace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu