• Načítám...
>

Kraj pokračuje v rekonstrukci silnic

240 milionů korun je částka, kterou Středočeský kraj vynaloží na rekonstrukci silnice mezi Rožmitálem pod Třemšínem a hranicí Středočeského kraje s Plzeňským. Během dvacet měsíců trvající práce se museli silničáři vypořádat s několika důležitými aspekty.

Reklama

Rekonstrukce silnice druhé třídy v úseku mezi Rožmitálem pod Třemšínem a hranicí Středočeského kraje s Plzeňským se blíží ke konci. Během stavebních prací se silničáři museli vypořádat s několika důležitými aspekty.

,,Aby se silnice dobře opravila, vyžaduje zhodnocení kvality podkladového souvrství. To se tu stalo. Po celé délce, pohybujeme se v brdských lesích, se řeší také odvodnění, propustky nebo žlaby podél komunikace. V místech, kde bylo nezbytné udělat sanace nosného souvrství, se do rekonstrukce zahrnula také. Je to práce, která by měla vydržet další desetiletí," říká Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Rekonstrukce potrvá ještě zhruba pět měsíců. Celá dvacetiměsíční práce vyšla na necelých 240 000 000 korun.

,,Více než deset kilometrů silnic si rozdělilo sdružení firem. Každá firma opravuje jinou část. V letošním roce, na konci října, by se celé dílo mělo předat s tím, že rekonstrukce největšího mostu v Rožmitále pod Třemšínem by měla být hotova na konci letošního léta," říká Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

,,Součástí mostu byla stavidla s požární nádrží. Stavidla nebyla ve stavu, že bychom je chtěli vracet a nechali jsme je udělat nová," říká starosta Rožmitálu pod Třemšínem, Pavel Bártl.

Středočeský kraj plánuje v údržbách silnic pokračovat. Za tím účelem vznikl seznam kritérií pro rekonstrukce silnic druhých a třetích tříd, který určí prioritizaci jednotlivých úseků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu