• Načítám...
>

Žáci vyzpovídali zástupce vedení kraje

V Křeseticích na Kutnohorsku se místní žáci základní školy převtělili do novinářů. V rámci uspořádané tiskové konference kladli dotazy hejtmance Petře Peckové a radnímu pro školství Milanu Váchovi. Akce proběhla v rámci pilotního testování projektu modernizace školství Nadačního fondu Eduzměna.

Reklama

Vedení Středočeského kraje má za sebou tiskovou konferenci v Křeseticích na Kutnohorsku. Roli novinářů tentokrát sehráli žáci místní základní školy, kteří v rámci projektu systémové změny školství pod taktovou nadačního fondu Eduzměna doslova zavalili hejtmanku Petru Peckovou a radního Milana Váchu svými dotazy.

„Jsem moc ráda, že v těch školách se právě mění to, že ty děti už nejsou žádné zakřiknuté, uťápnuté lidičky, kteří se neptají, ale naopak, že to jsou sebevědomí malí lidé, kteří rozumí i věcem veřejným. Tady padaly i otázky na recyklaci odpadů, na vysokorychlostní tratě, bylo to neuvěřitelné, to je prima,“ hodnotí konferenci hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková (STAN).

Žáci se také dozvěděli informace o tom, co mají na starosti krajští hejtmani a jak kraje fungují pro veřejnost. Došlo ale také na domácí mazlíčky, vysněnou práci v dětství, ale také hodnocení on-line výuky v době covidu.

„To, že nám řeknou, co pro ně bylo v rámci covidu těžké, ale co by naopak třeba zachovali, že by bylo hezké třeba hodnotit nejen známkami, ale i slovně, to jsou pro nás všechno informace, které jsou důležité. My si myslíme, že dát jim ten hlas, který mají, jen občas není slyšet, je strašně důležité," říká Kamila Drtilová, manažerka Eduzměny Kutnohorsko.

Nadační fond Eduzměna vznikl s cílem modernizovat české školství. Propojuje různé partnery z občanského, soukromého a veřejného sektoru. Svou činnost rozjel v rámci pilotního testování právě na Kutnohorsku, spolupráci se Středočeským kraje nedávno stvrdili zástupci fondu a vedení kraje podpisem memoranda.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu