• Načítám...
>

Komise Milovice řeší rozvoj regionu

V Milovicích se znovu sešla komise složená ze zástupců kraje a také okolních obcí, aby projednala jedny z prvních projektů, které pomohou rozvíjet region. Zásadní bude například všejanská spojka, která rozdělí území na obytnou a průmyslovou část. Kraj chce ohledně rozvoje území v budoucnu nadále postupovat ve spolupráci s místními.

Reklama

Vedení Středočeského kraje se účastnilo jednání na úřadu v Milovicích. Probíhalo tam už druhé zasedání kraje společně se starosty obcí v regionu, ti mají postupně projednat další možný rozvoj pozemků bývalého vojenského areálu. Tentokrát byl tématem projekt všejanské spojky.

“Začínáme představovat ty projekty, které nejvíc ovlivní vůbec toto území, aby se mohlo rozvíjet. Což všejanská spojka je, protože prochází středem majetku Středočeského kraje a rozdělí to území na severní a jižní část, kde severní část by potom měla být ta klidnější pro obyvatele a ta jižní by se dala využít možná nějakým průmyslovým způsobem," říká radní Středočeského kraje, Libor Lesák (ODS).

Komise Milovice vznikla po mimosoudním vyřešení sporu s firmou RP Mladá, která podle kraje neplnila své smluvní závazky. Starostové okolních obcí tak budou promlouvat do toho, jak se bude území, se kterým už kraj může volně disponovat, rozvíjet.

“My jsme se dohodli, že klíčová je pro nás ta dohoda v území. My směřujeme k memorandu, chceme se dohodnout s těmi obcemi. Pokud by se tam stavěl nějaký velký záměr, který zabere třeba sto hektarů, tak je potřeba, protože to zasahuje do více územních plánů obcí, aby to memorandum podepsali všichni, aby se na tom dohodli,” říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Jiří Snížek (Piráti).

Podle dohody má společnost RP Mladá do léta prostor vyčistit a zlikvidovat deponie s uloženou sutí. Ve smlouvě má kraj vyčleněno zádržné v hodnotě dvaceti milionů, které bude vyplácet postupně, pokud bude firma dohodu řádně plnit.

“Zádržné jsou tři, jedno je na odstranění dvou deponií stavebního materiálu a jedno je dočištění území v tom lese, to znamená to bourání po těch budovách. První deponie už je odstraněná, dočišťování v lese v současné době probíhá a po ukončení činnosti filmařů na letišti se začne likvidovat ta druhá deponie a mělo by být hotovo do konce července,” dodává Libor Lesák (ODS), radní Středočeského kraje.

Nedávno kraj prodloužil nájemní smlouvu k některým pozemkům společnosti Valeo, která tak bude svou činnost v regionu rozvíjet dalších dvacet let. Na místním polygonu vybuduje zázemí pro testovací inženýry, pro opravu a přestavbu aut a na kalibraci senzorů, které se v místě testují.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu