• Načítám...
>

Říčanský DS se zapojil do unikátního projektu

V Alzheimer centru v Domově seniorů v Říčanech proběhl pilotní projekt postcovidového vyšetření. Výhodou tohoto projektu je, že veškerá vyšetření probíhají přímo v Domově seniorů. Tedy v prostředí, které tito lidé znají.

Reklama

V Alzheimer centru v Domově seniorů v Říčanech proběhl pilotní projekt postcovidového vyšetření. Mobilní vyšetřovací tým za pomoci nejmodernějších přístrojů tu provedl spirometrická měření pacientů, kteří prodělali covid - 19. Cílem bylo zjistit, zda prodělaná nemoc nepoškodila jejich plíce. 

"Bude provedeno spirometrické vyšetření, které by mělo ve své podstatě ukázat, jak si ti klienti vedou po prodělaném covidu již s nějakým odstupem a případně, zda je nutné jim indikovat nějakou další léčbu," řekl Pavel Kyzlink, ředitel Domova seniorů. 

"Vyšetření začínáme klasickou spirometrií a následně by měla být provedena změření difuze a nakonec tzv. okluzní neboli brániční tlaky," řekl František Krejbich, primář První plicní ambulance. 

Výhodou tohoto projektu je, že veškerá vyšetření probíhají přímo v domově seniorů. Tedy v prostředí, které tito lidé znají.

"Jeden důvod je samozřejmě to, že máme a staráme se o celou řadu imobilních a méně zdatných klientů, pro které je vždy převoz velmi složitý a samozřejmě můžeme ušetřit i personál, který samozřejmě vždy musí jezdit jako doprovod s danými klienty do ordinací lékařů. Druhá věc je ta, že to proběhne přímo tady, nejsou vystaveni dalšímu riziku, ať už setkání s jakoukoli jinou virózou či jinou chorobou a výsledky budou mít přímo tady po daném vyšetření," řekl Pavel Kyzlink. 

Vyšetření není nutné absolvovat opakovaně, pokud jsou všechny výsledky v normě. V opačném případě je nutné provézt další vyšetření v ordinaci plicního lékaře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu