• Načítám...
>

Pedagogové se mohou seznámit s maker kulturou

Středočeský kraj chce podporovat kutilství ve středočeských školách. Metoda, původně z Mexika a Kanady, má za cíl naučit žáky měnit teoretické vize v dílčí praktické projekty. Jak metodu vyučovat se mohou pedagogové dozvědět na třídenním semináři, který proběhne v červnu v Praze.

Reklama

Středočeští učitelé se budou moci seznámit s metodou Maker culture. Způsob výukové metody, která je původem z Mexika a Kanady, teď podporuje také Středočeský kraj. Hlavní myšlenkou je, aby uměli žáci a studenti propojit teoretické vize s praktickými nápady.

„Maker culture zní velice honosně, ale fakticky to je ve volném překladu podpora kutilství. Všechno, co souvisí s polytechnikou, řemesly. A myslím si, že toto je věc, kterou dnešní děti velice potřebují a ten systém je nastaven tak, aby je zaujal a aby se ten zájem o polytechniku a řemesla mezi dětmi rozšířil.

V rámci projektů tak může být na počátku myšlenka zdravého životního prostředí jako cíl OSN a na konci práce vyrobený lapač prachu určený pro místní lokalitu. Na technicky zaměřených středních školách mohou žáci při výrobě použít i mikropočítače, 3D tisk a podobně.

„Ono se nám totiž začíná dít to, že i vysokoškolsky vzdělaní lidé se vrací k řemeslům a třeba práci se dřevem. Takže už mají dost svého oboru v IT a jdou si čistit hlavu a to, co je nové v dnešní době, že jste schopni si řemeslem vydělat a dobře si vydělat. A to si myslím, že tu v předchozích desítkách let nebylo, takže řemeslo zase začíná mít zlaté dno," dodává Milan Vácha (STAN), radní Středočeského kraje.

Vzdělávací institut Středočeského kraje proto v červnu pořádá kurz s názvem Základy Maker kultury: technicky orientované dovednosti pro 21. století, který je rozdělen do tří dnů a mohou se na něj hlásit učitelé středních škol a druhého stupně základních škol. První díl semináře startuje už 11. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu