• Načítám...
>

V Domově seniorů Dobříš se slavilo

V Domově seniorů Dobříš se slavilo. 101leté narozeniny zde oslavila klientka domova paní Kateřina Mourová. Nechyběly ani gratulace od zástupce Středočeského kraje.

Reklama

V Domově seniorů Dobříš se konala velká oslava. Své 101. narozeniny oslavila paní Kateřina Mourová, která je klientkou domova již osmým rokem. Popřát oslavenkyni přišel také zástupce Středočeského kraje.

,,Pro mě je to vždycky určitě příjemná událost. Já musím říct, že v posledním období jsem byl na dvou oslavách stých narozenin. Sto jedna je pro mě premiéra. Je to zatím nejvíc, co jsem kdy mohl popřát. A znamená to také částečně, že lidé ve středních Čechách se dožívají vysokého věku, což je vždycky pro nás příjemné a mě velmi těší to, že zatím na těch oslavách, kde jsem byl, tak jsem si vždycky i s oslavencem mohl popovídat," říká Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

Oslavenkyně svůj život prožila po boku manžela, který byl vyhlášeným kuchařem. Ještě donedávna paní Kateřina těšila své ošetřovatele gymnastickými hvězdami a usměvavou tváří. A jaký je její recept na dlouhověkost?

,,Málo jíst a ne moc, žádné pití ani nic. Když tak jenom na ochutnání. Vidíte, toto budu mít na týden," říká Kateřina Mourová, oslavenkyně.

Domov seniorů Dobříš se ve své historii pyšní řadou oslavenců, kteří se dožili sta let. 

,,Samozřejmě je to i o tom člověku samotném. Pokud i on má správný přístup k životu, má chuť a ještě jakoby chce objevovat, chce prostě žít, tak je to samozřejmě lepší. A my se snažíme, abychom i bohatou nabídkou kulturních aktivit a vlastně i dílen, prací s klienty a i naší péčí, kterou tady poskytujeme, abychom jim dopřáli co největší možnost toho prožitku, a aby skutečně se tady dožili toho nejdelšího věku," říká Kira Bulat, vedoucí sociální pracovnice Domova seniorů Dobříš.

I my se přidáváme ke gratulaci a oslavenkyni přejeme mnoho dalších let a pevné zdraví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu