• Načítám...
>

Kultuře a turismu pomůže kulturní léto

Středočeský kraj rozjel kulturní maraton Středočeské kulturní léto. V rámci tohoto ročníku, s podtitulem Rozehrajte to s námi, chce pomoci zasaženým kulturním institucím, kterým znesnadnila existenci pandemie koronaviru. Na dvacítce míst v kraji tak na návštěvníky čeká bohatý program, který startuje v červnu a potrvá až do letošního září.

Reklama

Středočeský kraj odstartoval akci na podporu kultury a cestovního ruchu na svém území. Středočeské kulturní léto nabídne na dvaceti místech v kraji kulturní maraton pro návštěvníky. Start připadl už na 11. června a připraveno je celkem padesát čtyři programů, v rámci kterých se odehrají divadelní představení, koncerty i filmové projekce.

„Mám velikou radost, že se nám podařilo propojit divadla, herce, zpěváky a ostatní umělce s našimi příspěvkovými organizacemi a vznikl velmi pestrý program, který naláká návštěvníky a pomůže všem aktérům. Divadla si udělají svou propagaci a získají větší návštěvnost v podzimních měsících a to samé pochopitelně tím, že návštěvníci budou chodit na představení do našich muzeí, tak i tam se rozšíří návštěvnická základna,“ říká radní Václav Švenda (TOP 09).

Kromě kultury si ale program klade za cíl přilákat návštěvníky také na některá zajímavá místa v daných lokalitách. O propojení se postarala Středočeská centrála cestovního ruchu, která celý projekt zastřešila také co se týče vizuální a propagační stránky.

„Budeme komunikovat i s organizátory tak, abychom finančně nepodporovali akci, která už je například vyprodaná a podobně. Zároveň, jak říkal pan radní, máme připravené výlety. U každé akce budou tipy na výlety v okolí, abychom dostali lidi i na další místa, aby opravdu nepřijeli jen večer na to divadlo, ale strávili v okolí celý den. Je tam velká důležitost kladená na podporu místních podnikatelů, takže se snažíme s regionálními destinačními managementy a s hospodářskou komorou vytipovat i místa, kde se najíst, kde se případně ubytovat a podobné věci,“ říká Jakub Kulhánek, vedoucí oddělení marketingu ve Středočeské centrále cestovního ruchu.

Čtyřměsíční kulturní maraton doprovází reklamní kampaň rozehrajte to s námi, se kterou se lidé setkají převážně na sociálních sítích. V rámci maratonu se představí hudební hvězdy jako je Dan Bárta, Laco Deczi nebo Ondřej Havelka. Celý projekt se uzavře 25. září v Památníku Karla Čapka, kde Tomáš Töpfer představí ukázky ze hry Loupežník, pod kterou je podepsán jako režisér.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu