• Načítám...
>

V Nymburku se konalo sportovní dopoledne

V Nymburku se hrál florbal, fotbal, házená, tenis nebo se také sestavovala stavebnice. Na místní Základní škole Letců R.A.F. se totiž konal Sportovní den mládeže. Navíc nejlepší sportovec dne bude město reprezentovat v celorepublikovém finále.

Reklama

Žáci Základní školy Letců R.A.F. v Nymburce si užili Sportovní den mládeže. Projekt má na starosti Jan Váňa a plánuje velké věci.

"Oslovil jsem školu tady v Nymburce. Je to v podstatě i za podpory města s tím, aby si děti zasportovaly po dlouhé kovidové odmlce. A já tady vybírám jednoho nejúspěšnějšího žáka, sportovce, který bude potom reprezentovat město Nymburk v následujícím super finále v prosinci," vysvětlil Jan Váňa, organizátor Sportovního dne mládeže. 

Děti soutěžily v pěti disciplínách, a to třeba v házené, fotbalu nebo florbalu.

"Nemohl jsem zapomenout na tenis jelikož je to od Tenisové akademie Jana Váni, což vlastně má devátý rok působení. Do toho jsem zapojil sportovní stavbu Seva, což je partner projektu. Chtěl jsem, aby děti neběhaly jen za míčem a potily se u sportu, ale aby něco vymyslely, aby po sobě něco viděly, aby spolupracovaly jako tým," upozornil  Jan Váňa, organizátor Sportovního dne mládeže.

My jsme se malých sportovců zeptali, jak je jednotlivé disciplíny baví.

Projekt je teď na startu, ale v příštích dnech, týdnech a měsících bude pokračovat i v jiných městech po celé republice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu