• Načítám...
>

Středočeský kraj děkoval očkovacím místům za práci

Vedení Středočeského kraje navštívilo některá velkokapacitní očkovací místa, aby poděkovalo místním týmům za jejich odvedenou práci. Hejtmanka Petra Pecková poděkovala za celkovou spolupráci. Ve Středočeském kraji se počítá s postupným utlumováním velkokapacitních očkovacích míst. Očkovat by se opět mělo pouze v rámci ambulancí.

Reklama

Vedení Středočeského kraje navštívilo některá velkokapacitní očkovací místa. Chtělo tak poděkovat za jejich práci a nasazení po celou dobu pandemie koronaviru. Malá tour začala ve velkokapacitním očkovacím centru v Sedlčanech, kde jsou lidé očkováni vakcínou značky Pfizer a Moderna .

„Kapacitu jsme měli a máme na šest set očkování denně, pět dní v týdnu. S tím, že maximálně můžeme zvýšit za cenu, buď prodloužení pracovní doby nebo zapojením dalších očkovacích boxů, až na sedm set denně,“ upozornil Sergej Jurčenko, koordinátor očkování pro Sedlčansko.

Hejtmanka týmům očkovacích míst osobně poděkovala za odvedenou práci. Podle vedení kraje bylo důležité pro to, aby se situace zvládla, že právě tito pracovníci byli během pandemie dobrými partnery, na které se mohl kraj spolehnout.

„Pojala to naprosto profesionálně, kraj dal nějaké know how, dal k tomu veškeré možnosti, podklady, podporu, dal k tomu manuál, grafiku, a tak dále. Nicméně potom už se toho ta očkovací místa ujala s obrovskou vervou a se ctí. Frčelo to. A opravdu dělají to profesionálně, jsou nesmírně empatičtí a mají trpělivost,“ pochválila Petra Pecková, říká hejtmanka Středočeského kraje.

Velkokapacitní centra ve Středočeském kraji tedy svou úlohu splnila a stále plní. Jejich provoz se ale bude postupně uzavírat s tím, jak se bude situace vracet do normálu. Místa, ve kterých byla očkovací místa zřízena, tak budou opět sloužit svým původním účelům.

„My jsme připraveni ve středních Čechách postupně utlumovat provoz velkokapacitních center a vrátit očkování do ambulancí. A předpokládám, že by vláda měla přistoupit k tomu tak, že by se mělo očkování dostat právě do ordinací praktických lékařů, protože přeci nositelem očkování v České republice, jsou primárně praktici,“ konstatoval Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Podle slov vedení kraje zůstanou ale očkovací místa v takzvaném stand by režimu a v případě nutnosti by mohla znovu začít rychle fungovat. Celkem se mohou Středočeši stále nechat očkovat na více než dvacítce míst v rámci kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu