• Načítám...
>

Sedlčansko je zapojeno do integrované dopravy

Také cestující ze Sedlčanska budou moci využít pouze jednu jízdenku pro cestování autobusem, vlakem nebo pražskou hromadnou dopravou. Nově totiž bylo zapojeno do systému integrované dopravy. Navíc přibyly některé důležité, meziměstské spoje a mezi krajské spoje.

Reklama

Sedlčansko je nově zapojeno do systému integrované dopravy. Lidé tak mohou například cestovat na jednu jízdenku vlakem, autobusem i městskou hromadnou dopravou v Praze. V případě Sedlčanska přibylo chybějící meziměstské propojení.

„Nejvíce si cením přímého spojení Příbram, Sedlčany, Benešov, přímého spojení Sedlčan s Voticemi, a pak mezikrajské linky Sedlčany-Tábor. To si myslím, že je opravdu velkým přínosem a do Tábora už dnes lidé mohou dojet bez přesedání, a to je určitě plus,“ zdůraznil Miroslav Hölzel, starosta Sedlčan.

V rámci optimalizace nedošlo k žádnému rušení využívaných spojů. Posíleny byly využívané linky, přibyly nové a méně využívané spoje budou nově přestupní.

„Ta spojení, která byla využívána třeba v menším rozsahu, tak byla nahrazena třeba spojením s přestupem. Každopádně ta spojení, která jsou potenciálně do budoucna výhodná v tom, že tam může růst poptávka, jako právě třeba ty spojnice největších měst Benešov, Sedlčany, Příbram, tak tam došlo k posílení,“ upozornil Matěj Sobota, projektant autobusových linek IDSK.

„Optimalizace spojů v rámci integrace neznamená, že rušíme jen spoje. Ono to znamená, že se spíše ty spoje snažíme dávat do časů a do hodin, které jsou pro cestující výhodnější a vhodnější. Pochopitelně nemá smysl, aby autobusy nebo vlaky vozily vzduch, vždy je potřeba, aby je lidé využívali. Lidé to využívají tehdy, pokud se jim to časově hodí v průběhu dne. Takže optimalizace znamená, že se snažíme najít takový způsob dopravy, aby pro cestující byl co nejkomfortnější,“ konstatoval Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

V integraci bude Středočeský kraj, i přes velké ztráty ve veřejné dopravě v důsledku koronaviru, pokračovat. Od prvního srpna bude zaintegrováno Kutnohorsko, v zimě pak Mnichovo Hradiště a Mladoboleslavsko.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu