• Načítám...
>

Sportovní den mládeže zavítal do Poděbrad

V Poděbradech se konalo sportovní dopoledne pro mládež. Na Základní škole T. G. Masaryka se mohli žáci zúčastnit a poměřit síly v pěti kategoriích. Na výherce čekaly hmotné dary, a také postup do velkého prosincového finále.

Reklama

Na základní škole T.G.Masaryka v Poděbradech se konal Sportovní den mládeže. Místní žáci tak mohli prověřit své schopnosti hned v pěti disciplínách, a to v tenise, florbale, házené, mini fotbale, a také v práci se stavebnicí. Této akci spolehlivě dominovala děvčata z pátých ročníků, která obsadila první tři příčky.

"Jaký máš pocit z prvního místa?"

"Já nevím. Já jsem hodně ráda. Já mám ráda soutěže. Všechny," konstatovala Ema Větrovská, finalistka soutěže. 

"Co sis na tom sportovním dni užila?"

"Asi nejvíce to poslední finále," dodala Ema Větrovská, finalistka soutěže.

"Mě šel náhodou ten tenis, i když vlastně tenista nejsem. Nikdy jsem nebyla. Jsem ráda, že jsem tady byla a bylo to tady super," uvedla Karolína Hrubá, výherkyně 2. místa.

"Mě se to hodně líbilo. A nejvíce se mi asi líbil tenis. A také jsem si hodně užila florbal a házenou," konstatovala Ema Trajhanová, výherkyně 3. místa.

Akce proběhla za podpory města, pochvalovalo si ji také vedení školy, které po dlouhé distanční formě výuky, uvítalo možnost, při které se mohou žáci pořádně rozhýbat.

"Já, bývalý tělocvikář, rozhodně všechny akce, sportovní akce, kde děti mohou předvádět to, co zvládají, plně vítám. Čím více sportovních akcí, tím lépe. Protože děti dneska sportují hlavně na počítačích," uvedl Vlastislav Sýkora, ředitel ZŠ T.G. Masaryka.

Základní škola v Příbrami byla už třetím místem, kam Sportovní den mládeže zavítal. Akce se koná na základních školách v rámci celé České republiky a pořád se dá mluvit o tom, že je na svém začátku. Kolik štací mají vlastně organizátoři ještě před sebou?

"157. A jedeme od Aše až po Ostravu. A pak vlastně všichni vítězové těchto jednotlivých, sportovních akcí, se sejdou v prosinci. A nejspíše tady doma v Poděbradech," konkretizoval Jan Váňa, organizátor Sportovního dne mládeže. 

V prosinci se uskuteční velké finále, v rámci kterého změří síly kraje z celé republiky. Nejúspěšnější kraj pak vygeneruje, ještě v rámci klání jednotlivců, toho nejúspěšnějšího sportovce. Finálová akce by se měla uskutečnit opět v Poděbradech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu