• Načítám...
>

V GASKu ocenili výtvarná díla na téma cestování

Celkem sto sedmdesát šest děl se přihlásilo do výtvarné soutěže, kterou uspořádal Středočeský kraj. Ocenění těch nejlepších proběhlo v Galerii Středočeského kraje.

Reklama

V Galerii Středočeského kraje se rozdávala ocenění. Přijeli si pro ně účastníci výtvarné soutěže, kterou uspořádal Středočeský kraj. Ty nejlepší výtvarné práce ocenila hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, nebo také vnuk Jiřího Hanzelky. Právě tomuto cestovateli a cestování obecně byl letošní ročník soutěže věnován.

„Tematicky se soutěž věnovala odkazu Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda a cestování v jejich době. Do soutěže tedy děti zasílaly práce, ve kterých výtvarně ztvárňovaly téma cestování a objevování světa,“ říká Karin Vrátná Militká, vedoucí lektorského centra GASK.

Byla nějaká specifická kritéria?

„Víceméně jen ta formální. Právě ta technika nebo specifika té techniky. Měla to být plošná práce, nepřijímali jsme prostorové a video. Jinak to byl jen rozměr té výtvarné práce. A co se týká výtvarné techniky jako takové, tak to žádné omezení nemělo,“ dodává Karin Vrátná Militká.

Nejvíce cen si suverénně převzali žáci mladoboleslavské ZUŠky. Vítězná díla byla vystavena přímo v prostorách středočeské galerie, kam si je vedení kraje, kromě udělování cen, přijelo prohlédnout.

„Já jsem nesmírně ráda, že středočeská galerie GASK udělala tuto soutěž. Ona vždy tématicky, rok co rok, dá nějaké téma a na to téma je vyhlášena výtvarná soutěž, což je prima. Teď se zapojilo poměrně hodně škol. Je to téměř sto osmdesát děl a moc se na ta díla těším. Je to na téma cestování a kéž bychom si to cestování už zase všichni užili a nejvíc ty děti,“ říká Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Letošní ročník měl vlastně proběhnout už loni, ke stému výročí narození Jiřího Hanzelky. Z důvodu pandemie byla ale soutěž neustále posouvána, až do vyhlášení letos v červnu. Celkem soutěžilo sto sedmdesát šest prací z osmnácti středočeských škol. Porota pak udělila celkem patnáct cen.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu