• Načítám...
>

V Nalžovickém zámku se konaly olympijské hry

Domov sociálních služeb v Nalžovickém zámku uspořádal pro své klienty olympijské hry. Disciplíny jako hod diskem do dálky, slalom nebo chůze po kladině, byly uzpůsobeny potřebám klientů. Her se zúčastnil také zástupce Středočeského kraje.

Reklama

První ročník Zámeckých olympijských her se konal v Nalžovicích. Dům sociálních služeb na pomoc přizval také zástupce Středočeského kraje.

,,Já jsem moc rád přijal pozvání na olympijské hry, protože jako bývalý tělocvikář, mám ke sportu blízko. Takže když mě oslovila paní ředitelka s tím, že chtějí uspořádat olympijské hry, tak jsem moc rád přijel, aby jsem zažil tu atmosféru. V minulosti jsem pořádal olympiády dětí a mládeže. A tohle je zase něco jiného, takže jsem přijel se poučit a zjistit, jakým způsobem olympiáda probíhá," uvedl Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

,,Pro naše klienty je to něco nového. Líbí se jim to. Je to vytržení z jejich běžných aktivit a těší se nejen na disciplíny, ale že dostanou různé dárečky, nějaké dobrůtky, zvířátka. Dostali jsme nějaké sponzorské dary, takže myslím, že si to všichni užijeme. Počasí nám naštěstí přeje, neprší, takže to bude určitě paráda," konstatovala Ludmila Jelenová, ředitelka organizace Nalžovický zámek, p.s.s. 

Disciplíny jako hod diskem do dálky, slalom nebo chůze po kladině, byly uzpůsobeny potřebám klientů Nalžovického zámku. Těm se v domově moc líbí.

,,Na hod diskem, na běh. Je to tu super, máme tu skvělé pracovníky, paní ředitelku skvělou. Jsem moc ráda za to, že můžu tady vůbec být. Jsem v práci, chodím do práce do kuchyně, je to tam fajn.  Skvělí lidi, všechno v pořádku," říká Šárka, klientka Nalžovického zámku.

Kromě olympijských her a kuchyňských prací, tady klienti mohou rozvíjet své schopnosti také při tvorbě keramiky nebo svíček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu