• Načítám...
>

Krajské kolo soutěže Zlatý erb ovládla Dobříš

Na krajském úřadě rozdalo vedení kraje ceny za krajské kolo soutěže Zlatý erb. V letošním ročníku bodovala Dobříš, a to hned ve dvou kategoriích. Soutěž si klade za cíl zvýšit úroveň internetových služeb měst a obcí v České republice. Dobříš tak poputuje do celostátního kola soutěže.

Reklama

Na středočeském krajském úřadě vyhlásili výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb. Ta pravidelně hodnotí internetové stránky měst a obcí, a také jejich chytré, digitální projekty. V tomto ročníku bodovala Dobříš, a to v kategorii nejlepší webové stránky města a nejlepší elektronická služba. Dobříš byla oceněna za možnost objednávání klientů on-line.

„My jsme tam měli velké fronty a potřebovali jsme nějak třídit ty obyvatele a umožnit jim, aby si vybírali čas a nejezdili na dobu, kdy tam právě stojí fronta. A co se týká té první ceny za webové stránky, z toho mám velkou radost, ale jak jsem říkal, tím hlavním důvodem, co si myslíme, že ty stránky udělalo lepší, je mazání starého obsahu a zjednodušování té navigace,“ konstatoval Pavel Svoboda, starosta Dobříše.

Předsedkyní poroty v krajském kole byla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, která také výhercům předávala ocenění. Zeptali jsme se proto, jakými kritérii se při hodnocení stránek řídila.

„Pro je mě je vždycky podstatný takový ten, za prvé první dojem a za druhé uživatelská příjemnost, přívětivost, intuitivnost. Já chci jako uživatel jít opravdu logicky po těch informacích, a ne je hledat na místech, kde ta informace nemá vůbec co dělat," odpověděla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Cílem soutěže Zlatý erb je zvyšování úrovně internetových služeb měst a obcí v celé republice. Zároveň se pak mohou ostatní města od těch oceněných inspirovat. Dobříš tak letos, v rámci dvou kategorií, poputuje do celostátního kola soutěže, kde se už hodnotí podle přísnějších měřítek.

„Kritérií je celá řada. Je to od splnění povinných informací, co obec musí zveřejňovat na svých stránkách. Jsou to věci týkající se třeba přístupnosti pro zrakově postižené, ovladatelnost těch stránek, jak rychle se dostanu k nějaké informaci,“ konkretizoval Tomáš Renčín, předseda spolku Český zavináč.

V kategorii nejlepší webové stránky obce zvítězily Velké Popovice. Speciální cenu si pak odnesla obec Sulice za výborně zvládnuté kritérium, a to použitelnost webu, ovládání a přehlednost stránky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu