• Načítám...
>

Jízdenky PID koupí cestující i ve vlaku

Lidé si budou moci zakoupit jízdenky PID ve vlacích Českých drah. Nově jim je prodá přímo průvodčí ve vlaku. Středočeský kraj tak chce zatraktivnit a hlavně zjednodušit cestování hromadnou dopravou na svém území. Možnost by měla začít postupně platit od prvního srpna letošního roku.

Reklama

Cestující budou mít zase o něco komfortnější přepravu hromadnou dopravou po Středočeském kraji. Vedení kraje pro ně chce tento způsob cestování co nejvíce zatraktivnit, a tak středočeské zastupitelstvo schválilo prodej jízdenek PID i ve vlacích Českých drah.

„Je možnost, že si mohou od teď koupit jízdenky PIDu i ve vlacích, které provozují České dráhy na území Středočeského kraje. To doposud možné nebylo, a v podstatě tím byla železnice znevýhodňována oproti autobusům. Takže ode dneška to možné je a já jsem tomu velmi rád," konstatoval Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Zároveň se ale budou rušit některá prodejní místa těchto jízdenek ve stanicích a na nádražích. Zruší se pouze ta, kde je prokázáno, že se v nich jízdenky prodávají jen minimálně. Cestujícím budou místa nahrazena právě prodejem přímo u průvodčího ve vlaku.

„Teď to bude fungovat tak, že babička přijde, může si koupit lístek PIDu přímo od průvodčího s platností i po Praze. Dneska si mohla koupit lístek od průvodčího za prvé s přirážkou, a za druhé pouze s platností pro vlaky Českých drah. Odteď si koupí lístek bez přirážky a ještě jí bude platit na celém území pokrytém Pražskou integrovanou dopravou,“ vysvětlil Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

V tuto chvíli je projednáváno uzavření desíti prodejních míst na zastávkách a nádražích. Kraj by tak měl uspořit až deset miliónů korun ročně. Možnost koupit si jízdenku přímo ve vlaku u průvodčího, bude postupně zaváděna od prvního srpna letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu