• Načítám...
>

Kraj pokračuje v digitalizaci služeb

Vedení kraje pokračuje v digitalizaci služeb obcím a obyvatelům. Do ostrého provozu přechází Platební portál Středočeského kraje, který ulehčí platbu poplatků zejména v menších obcích. Kraj také pracuje na vylepšení středočeského webu.

Reklama

Vedení Středočeského kraje letos na udělování cen Zlatý erb, za nejlepší weby obcí a měst avizovalo, že také kraj pokročil ve svých projektech digitalizace služeb. Ze zkušebního provozu do ostrého teď přejde nový platební portál, který bude sloužit zejména menším obcím.

„Prostřednictvím Platebního portálu Středočeského kraje mohou obce nebo občané platit svým obcím různé služby. Od poplatku za popelnice, za psy, hrobová místa, a tak dále. Takže to budou využívat zejména ty menší obce. Také to ale třeba bude portál, který bude třeba pro tělovýchovné jednoty nebo pro různé kroužky. Mohou tak vybírat příspěvky od svých členů,“ popsala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Kraj také pracuje na zlepšení svých vlastních webových stránek. Podle vedení nejsou v dobrém stavu, aby fungovaly uživatelsky mnohem lépe, bude třeba změnit celý systém. Zatím se podařilo realizovat alespoň některé dílčí úpravy.

„My jsme se snažili teď, na těch stávajících webových stránkách, udělat celou řadu změn. Samozřejmě máte takové drobnosti, jako je veřejný diář hejtmanky, který tam je a může se každý podívat, jaké mám schůzky. Pak tam jsou zveřejněna všechna memoranda, všechny záštity. Jsou tam zveřejněny například platy, odměny, smlouvy DPP a DPČ. Zveřejňujeme nad rámec zákona všechny uzavřené smlouvy a objednávky nad deset tisíc korun. Teď budeme dělat nový, klikací rozpočet," upozornila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeský kraj teď pracuje také na portálu, který podpoří obce v participativních rozpočtech. Na nové platformě tedy bude možné mít celý participativní rozpočet obce, včetně hlasovacího systému.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu