• Načítám...
>

Složky IZS se sjely na Slapy

Začaly prázdniny, a k tomu patří také návštěva vodních přehrad a koupališť. Víte, ale jak poskytnout první pomoc? Jak na to, mohli vidět návštěvníci Slapské přehrady, kde se konala akce "Na vodě s IZS".

Reklama

První ročník akce "Na vodě s IZS" se konal začátkem prázdnin na vodní Slapské přehradě. Akci uspořádala středočeská záchranná služba pod záštitou Středočeského kraje.

,,Akce IZS chápu jako naprostou samozřejmost. Důležitou akci, která ukáže veřejnosti, co vlastně složky IZS pro ně znamenají, a co pro ně přináší v každodenním životě. Když za mnou přišel pan ředitel záchranné služby jestli převezmu záštitu, byla to pro mě automatická odpověď, že ano," konstatoval Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

,,Složky IZS. To je to nejdůležitější, co v kraji je. Nebo jedno z nejdůležitějších. Starají se o občany, starají se o jejich bezpečí a já jsem ráda, že jsme právě tady na Slapské přehradě, protože právě tady je jedna z těch složek záchranného systému. Funguje velmi dobře," uvedla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Na návštěvníky tu čekaly nejen komentované, dynamické ukázky složek IZS, ale také ukázky techniky záchranného nebo policejního vozu.

,,Hasiči Středočeského kraje, Plavební správa. Má své zastoupení tady aplikace Záchranka, což je naše důležitá součást. My bychom se rádi prezentovali jako všechny jednotlivé složky zvlášť, každá se tady prezentuje zvlášť. Nicméně máme v plánu ukázat i záchranu tonoucího a bude probíhat i resuscitace na břehu," popsala Petra Homolová, tisková mluvčí záchranářů Středočeského kraje.

I přes nepřízeň počasí měla akce úspěch zejména u dětí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu