• Načítám...
>

Kraj se prezentoval na výstavě Regionů ČR

V Lysé nad Labem proběhla výstava Regiony České republiky. Představil se tam také Středočeský kraj. V rámci stánku Středočeské centrály cestovního ruchu, mohli návštěvníci získat informace o tom nejlepším, co se dá ve Středočeském kraji zažít.

Reklama

Na výstavě Regiony České republiky, která probíhala v Lysé nad Labem se prezentoval také Středočeský kraj. K dispozici byl stánek Středočeské centrály cestovního ruchu, která se snažila návštěvníky přilákat na to nejlepší, co může Středočeský kraj nabídnout a že toho skutečně není málo.

„Jednak zde máme stopy historie, máme zde vodní toky, máme zde nádherná území, která jsou přírodními úžasnými kouty Středočeského kraje, jako například nedaleké Brdy. Ale máme v kraji i technické a vojenské památky, jsou tady různá poutní místa. Takže na co si návštěvník vzpomene, to určitě ve Středočeském kraji najde,“ upozornil Václav Švenda, radní Středočeského kraje .

Na výstavě tak kraj prezentoval svá muzea, galerie, historické a přírodní památky a podobně. Představili se tady například zástupci Hornického muzea Příbram, které láká na historii těžby na Příbramsku.

„Nabízí řadu expozic a výstav. Je to například v areálu Ševčinského dolu, kde se návštěvník může podívat na původní šachetní budovu z roku 1879, kde uvidí i těžní klec. Může se podívat i na ochoz té šachetní budovy a na vyhlídku,“ uvedl Milan Karda, historik.

Dále se zde představilo také mělnické muzeum, kde mohou návštěvníci vidět stálou expozici kočárků a dalších dětských výrobků firmy Liberta.

„Zveme návštěvníky do mělnického muzea na stálou expozici historických kočárků a dětských vozítek a houpadel. Mělník a Liberta. Firma, kde se dětská vozítka vyráběla, totiž v letošním roce slaví devadesát pět let od svého, firemního založení,“ konstatovala Jitka Králová, zástupkyně ředitelky Regionálního muzea Mělník.

Zájemci o návštěvu kraje, lidé, kteří chtějí získat tipy na aktuální kulturní a další akce, které se v kraji odehrávají, by neměli opomenout navštívit internetové stránky Středočeské centrály cestovního ruchu, kde je v nabídce skutečně to nejlepší, co může návštěvníkům Středočeský kraj nabídnout.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu