• Načítám...
>

Krajem projel Handy Cyklo Maraton

I přes Středočeský kraj projeli účastníci Handy Cyklo Maratonu. Hlavní myšlenkou akce je zapojovat handicapované do normálního života, a to i do toho sportovního. Peloton projel Nepomukem, kam ho přišla pozdravit i Středočeská hejtmanka Petra Pecková.

Reklama

Konec července už tradičně patří Handy Cyklo Maratonu a jednou z jeho doprovodných akcí je i Peloton naděje, kdy účastníci projíždí jednotlivé kraje České republiky a zavítali i do středních Čech. Hlavní myšlenka této akce je zapojit zdravotně handicapované sportovce.

  na jednu stranu o tom, dávat těm lidem nějaké peníze, ale dávat jim volný čas, dávat jim opravdu to, aby mohli žít," zdůraznil Filip Křesťan, závodník Pelotonu Naděje.

Když jsme peloton zastihli v Nepomuku, měl už za sebou pořádnou řádku kilometrů.

"Vystartovali jsme v půl druhé ráno jednou společnou jízdou od rybníka Rožmberk, kde dvanáct a půl kilometru jsme zase jeli společnou jízdu s handicapovanými. Spoustou lidí. Bylo to strašně fajn. Byla to noční jízda, takže o to, to bylo zajímavější pro všechny. A v tuto chvíli pokračujeme z Jihočeského přes Středočeský kraj do Plzeňského," popsal Filip Křesťan, závodník Pelotonu Naděje.

Pozdravit sportovce přišla i středočeská hejtmanka Petra Pecková.

"Je to samozřejmě skvělé, když lidé dělají sport, a když dělají sport i v okamžiku, kdy jim prostě příliš nepřeje ten osud. To znamená-mají nějaký handicap. A ten sport drží prostě při životě. Člověk má větší chuť do života, takže jakákoli takováto aktivita je skvělá. Já to nesmírně podporuji," uvedla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.  

Petra Pecková také účastníkům slíbila, že se příští rok k pelotonu připojí a pár kilometrů si s cyklisty také zajede.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu