• Načítám...
>

Kraj spustil očkování bez registrace

V Kolíně, Kutné Hoře, Nymburce a Rakovníku se budou moci lidé očkovat bez předchozí registrace. Určeny k tomu budou vždy předem dané dny. Podrobnosti, včetně termínů, najdou zájemci na webových stránkách Středočeského kraje.

Reklama

Na čtyřech místech se ve Středočeském kraji bude možné od srpna nechat očkovat bez předchozí registrace. V první fázi tak umožní, tento způsob vakcinace veřejnosti, očkovací místa v Kolíně, Kutné Hoře, Nymburce a Rakovníku.

"Zpřístupnění očkovacích míst bez registrace je samozřejmě nějaká reakce na to, že teď zájem lidí o očkování začíná postupně klesat. My už jsme zhruba na polovině dávek asi, oproti tomu období, kdy ten zájem byl největší. Je to teď kolem sedmi a půl tisíce dávek, a proto jsme se rozhodli udělat to příjemnější pro občany," vysvětlila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Zájemci o vakcínu, proti nemoci Covid-19, se tu mohou nechat naočkovat v předem daných termínech, aniž by byla zapotřebí jakákoli předchozí registrace.

"Nebudou to teda zatím úplně volné termíny. Budou vždy určené dny, bude jich poměrně hodně, kdy ten člověk může přijít kdy chce. Ale ono je to trošku komplikované z hlediska plánování dávek vakcín. A pak je to komplikované z toho důvodu, že mnoho lidí pak využije toho, přijít v některý den bez registrace a vlastně nepřijde na již domluvený termín, v některém jiném očkovacím centru," upozornila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Očkovací místa mají každý den kapacitu až 240 vakcín. Při větším zájmu je ale možné tuto kapacitu navýšit.

"Budeme to vylepšovat, protože my nevíme co nás čeká. Ono možná zase bude takový prvotní boom, že lidé budou chtít přijít bez registrace, ale pak i ten asi pravděpodobně bude opadat. Takže je to jenom způsob, jak to zpříjemnit lidem, aby opravdu nemuseli mít jasně daný termín," doplnila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Pokud se tento bezregistrační provoz očkovacích center osvědčí, plánuje vedení kraje přidat také další místa. Podrobnosti, včetně termínů, najdou zájemci na webových stránkách Středočeského kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu