• Načítám...
>

Kralupské gymnázium se změnilo k nepoznání

Budova Dvořákova gymnázia a Střední odborné školy ekonomické uvítala své studenty v první školní den celá v novém. A po dlouhém odloučení, zaviněném pandemií, se na sebe všichni těšili.

Reklama

Díky celkové rekonstrukci se sídlo kralupského gymnázia a obchodní akademie změnilo k nepoznání. Hlavním cílem byly sice energetické úspory, ale se zateplením, a tedy novou fasádou a novými okny, získala budova školy i na estetickém dojmu.

"Byla to rekonstrukce velmi náročná, táhla se více než rok," uvedl Andrej Plecháček, ředitel Dvořákova gymnázia a SOŠE Kralupy n. Vlt.

Ale příjemné prostředí školy nebylo jediným důvodem, proč se studenti hrnuli do budovy s nadšením. Distanční výuka byla dlouhá a chyběli jim spolužáci. I když nějaká ta výhoda on-line učení by se asi také našla.

ANKETA

"Neviděla jsem se se spolužáky, chyběl mi tam ten kontakt."

"Těším se, uvidím zase lidi a bude to příjemnější."

"Prezenčně je to lepší kvůli lidem a distančně kvůli tomu, že je méně učení."

" Musím ocenit neuvěřitelnou flexibilitu našich vyučujících, jak se s tím vyrovnali."

A stejně tak dobře zvládali distanční výuku, podle ředitele školy, i studenti.

"Ti studenti jsou vlastně úplně úžasní. Často na nich byla vidět třeba únava, často bylo vidět, že jim zmizely takové ty krásné činnosti, které to provázejí, to mládí," upozornil Andrej Plecháček, ředitel Dvořákova gymnázia a SOŠE Kralupy n. Vlt.

"Myslím si, že ty sociální šrámy budou větší, než ty z pohledu vzdělávání. Děti nebo žáci na jedné straně přišli o určité množství těch encyklopedických znalostí. Na druhou stranu měli neuvěřitelnou příležitost rozvinout jiné kompetence," konstatoval Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Přes veškerý optimismus nebude tento školní rok pro pedagogy a hlavně ředitele škol jednoduchý. Středočeský kraj jako zřizovatel středních škol je připraven pomoci.

"Ředitelé byli sami, sami vojáci v poli a my jsme připravili projekt – a dnes, prvního září ho spouštíme pro naše střední školy – Ředitelna, kde budou moci dostávat aktuální informace, budou moci sdílet dobrou praxi, budou se moci dotazovat," doplnil Milan Vácha (STAN) - radní Středočeského kraje.

Kromě středočeského radního Milana Váchy, přišel studenty do Kralup, v první školní den, pozdravit i senátor Petr Holeček. A přálo i počasí, takže si po deštivých posledních, prázdninových dnech všichni mohli užívat sluníčka v zahradě školy a třeba si i namalovat přání do nového školního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu