• Načítám...
>

Starostové se setkali s vedením Středočeského kraje

Prezentace dosavadních úspěchů a seznámení s plány do budoucna. To byly jedny z cílů Setkání starostů měst a obcí s vedením Středočeského kraje. Mezi hlavními tématy celého dne byla například doprava.

Reklama

Po devíti měsících, ve vedení Středočeského kraje, uspořádala současná koalice první setkání starostů měst a obcí s vedením kraje. Radní tu prezentovali své dosavadní úspěchy, seznámili starosty s plány do budoucna i s probíhajícími akcemi.

"Byl velký zájem, bylo tu více než 500 starostů. Pokračuje to až do večerních hodin.  Je tady takový veletrh služeb. Jednotlivé odbory poskytují informace, rady, poradenství a představují svoji činnost. Takže jednotliví starostové mohou právě využít těch služeb," upozornila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Přínosné to určitě je, protože máme příležitost se sejít, pobavit se o tom, co nás ve městech a obcích trápí, co potřebujeme, na čem nám záleží. Pobavíme se o tom, co kdo dělá, sdílíme příklady dobré praxe o financování. Prostě je to úžasná příležitost se vidět s kolegy, se kterými se za normálních okolností vůbec nemáme ani čas, třeba ani možnost potkat," uvedla Pavla Štrobachová, starostka Smečna.

"Těchto akcí jsem se snažil, pokud to šlo, vždycky zúčastňovat, i když jsem neuvolněný starosta. A vždycky kousíček těch informací se hodí," řekl Radomil Urban, starosta Chrustenic.

"Ta první část má nějaký přínos, byť by byl sebemenší v rámci informovanosti, ale myslím si, že důležitá je ta druhá část. Nějaký ten workshop s úředníky a politiky, kde napřímo můžeme rozebrat konkrétní problémy," konstatoval Vladimír Zámyslický, starosta Ondřejova.

Jedním z nejdiskutovanějších témat byla doprava. Ať už se jedná o veřejnou dopravu, tak i stav středočeských komunikací.

"Změny směrem k větší a důslednější opravě a údržbě komunikací. Konkrétní projekty, jako je například fond homogenizace, prioritizace staveb a tlak na to, aby se opravdu co nejrychleji realizovaly potřebné obchvaty měst a obcí. Já jsem dennodenně v kontaktu s některým ze starostů, protože ty silnice vedou přes města a obce a ten, koho jako prvního vždycky tíží to, kdy je tam nějaký problém, bývá často právě starosta," upozornil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Součástí té mé prezentace, kterou jsem ukazoval dneska starostkám a starostům Středočeského kraje, bylo jednak seznámení s výchozí situací, ve které byla veřejná doprava ve Středočeském kraji na počátku letošního roku. Stejně tak stav klinické smrti výstavby nových cyklostezek a P+R parkovišť. Pak jsem je seznámil s tím, jaké kroky jsme podnikli k tomu, abychom ten stav změnili. A poslední částí mé prezentace byla informace o tom, co chystáme do konce letošního roku a do konce roku 2024," popsal Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Řeč byla mimo jiné o financování veřejné dopravy či zavedení standardu dopravní obslužnosti.



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu