• Načítám...
>

Středočeští radní seznámili starosty se svou prací

Radní Středočeského kraje prezentovali svoji dosavadní práci starostům a starostkám. Těch na setkání dorazilo kolem 500. Součástí celého dne byl také workshop, při kterém jednotlivé odbory zpravidla poskytují informace, rady, poradenství a představují svoji činnost.

Reklama

Středočeští starostové a starostky se sešli s vedením kraje. Cílem setkání bylo představit dosavadní práci radních a seznámit starosty s připravovanými projekty.

"V podstatě to bylo vyhodnocení prvních devíti měsíců fungování této koalice v oblasti zdravotnictví. Byla to taková první souhrnná zpráva o tom, jak probíhala pandemie. Ne v číslech, ale v komentáři. Základní message je ta, že jsme to zvládli, což teda považuji za velký úspěch, protože skutečně ta březnová a únorová situace vypovídala spíše o tom, že to nezvládneme, ale věřil jsem tomu, že to zvládneme," zhodnotil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Také prezentace v oblasti sociálních věcí se částečně týkala nemoci Covid-19.

"Ale také dalších věcí. Jakým způsobem se nám podařilo rozšířit síť poskytovatelů sociálních služeb. Dále jsem hovořil o tom, jakým způsobem jsme financováni. Představil jsem také humanitární fond, který právě starostové hodně využívají ve své praxi," zmínil Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

Svoji práci od voleb představil také Milan Vácha, radní pro oblast vzdělávání.

"Byly to poměrně nepříjemné věci. Optimalizace škol, slučování. To jsou změny, které jsou v tom území vnímány ne úplně libě, řeknu kulantně. Nicméně jsou potřeba na to, abychom zachránili kvalitu středočeského školství, tak bohužel nám nic jiného nezbývá. Potom jsem mluvil i o penězích, které jsme investovali do zvyšování kvality, modernizaci inovativních přístupů ve vzdělávání, kde už máme zhruba za sedmdesát sedm miliónů korun podpořené projekty v našich školách," upozornil Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Řeč byla také o nedostatečných kapacitách v některých školách. Jedním z mnoha bodů byla také kultura. Přítomní starostové si vyslechli prezentaci hned několika věcí.

"Za prvé jsem jim představil dotační programy, které Středočeský kraj vypisuje. Seznámil jsem je s novinkami, které v této oblasti chystáme. A dál jsem je požádal o zapojení. Zaprvé do přípravy kulturní politiky Středočeského kraje pro roky 2023-2025, a také o zapojení do destinačních managmentů v jednotlivých turistických oblastech," uvedl Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Nechyběla ani další témata, se kterými postupně vystoupili všichni středočeští radní. Součástí celého dne byl také workshop, při kterém jednotlivé odbory zpravidla poskytují informace, rady, poradenství a představují svoji činnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu