• Načítám...
>

V Čisté se řešilo utlumení lokálních vlaků

V Čisté na Rakovnicku se uskutečnila debata týkající se utlumení lokálních vlakových spojů. Jeden z nich je právě na lince mezi Čistou a Kralovicemi. Akce se zúčastnili nejen občané, ale také starostové dotčených obcí a další.

Reklama

Od prosince dojde, na některých lokálních vlakových spojích ve Středočeském kraji, k utlumení provozu. Jednou z mála obcí, která s tímto krokem Středočeského kraje nesouhlasí, je Čistá na Rakovnicku.

"Má se zachovat pouze víkendový spoj v době letního času, což je úplný nesmysl. Takže zase ta dráha bude určena jen pro turisty a ne pro místní, kteří vlak využívají do práce, do školy, o víkendu také do práce. To setkání jsme uskutečnili z toho důvodu, že řada občanů se mě ptá, proč prostě ten vlak nebude jezdit. Že je to špatně. Hlavně jsou to i senioři, kteří využívají ten spoj do Rakovníka, protože pro seniory je pořád lepší jet vlakem. Je to pro ně pohodlnější. Ve vlaku je toaleta," vysvětlila Blanka Čebišová, starostka Čisté.

Debaty s občany a starosty okolních obcí se zúčastnil také místopředseda vlády Karel Havlíček. Nechyběl ale ani Jiří Loskot, zástupce Svazku obcí okresu Rakovník pro zajištění dopravní obslužnosti.

"Samozřejmě byl bych rád, aby ty lokálky jezdily, ale vnímám to tak, že to někdo musí zaplatit a jeden z paragrafů říká, že všechny investice, které děláme nebo výdaje, které vydáváme, musí být účelně a hospodárně využívány. A tady to vidím tak, že když ten vlak jezdí doopravdy prázdný, já jsem tady s panem radním Boreckým jel a přistoupili asi tři nebo čtyři občané v Lubné směrem na Rakovník, jinak to jelo úplně prázdné, tak je asi těžké za to bojovat," vysvětlil Jiří Loskot, zástupce Svazku obcí okresu Rakovník pro zajištění dopravní obslužnosti.

Změny se dotknou celkem dvanácti tratí. Na šesti dojde k úplnému zrušení lokálních spojů, na zbývajících pak k jejich redukci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu