• Načítám...
>

Experti jednali o kyberbezpečnosti v regionech

Superlaser ELI v Dolních Břežanech hostil CEDEG KYBEZ FESTIVAL. Tématem byla otázka kyberbezpečnosti. Jednotlivé prezentace se zabývaly nejaktuálnějšími riziky a možnostmi jejich eliminace.

Reklama

V prostorách superlaseru ELI v Dolních Břežanech se konal dvoudenní festival, pořádaný Národní klastrovou asociací, CEDEG KYBEZ FESTIVAL. Ten se zaměřil na nejaktuálnější kyberbezpečnostní rizika a možnosti jejich eliminace. 

"Tak, jak postupuje digitalizace napříč společností, tak to téma kyberbezpečnosti je stále významnější. Řekněme, že těmi hlavními účastníky akce jsou zejména průmyslové firmy, hlavně ty střední a větší. Vedle toho organizace kraje, jako jsou například nemocnice, dále potom ty větší municipality a samozřejmě výzkumná sféra," konkretizoval Ivo Říha, víceprezident Národní klastrové asociace.

Program konkrétně nabídl analýzu aktuálních rizik kyberprostoru, zároveň poskytl informace o nejnovějších technologických řešeních. Prezentace se zaměřovaly na konkrétní témata dané problematiky.

"Zajištění vnitřních sítí, zajištění koncových zařízení. O tom, jak se chovat v podstatě jako uživatel při práci v kyberprostoru," upozornil Ivo Říha, víceprezident Národní klastrové asociace.

CEDEG KYBEZ FESTIVAL byl pořádán pod záštitou Středočeského kraje. Kyberbezpečnost je považována za klíčovou otázku budoucnosti. 

"Všechno začíná být elektronické a všechno začíná záviset na systémech. I celá společnost je informační a my nemáme, a nebo začínáme mít teprve dobře zabezpečené nemocnice, veřejné instituce, podniky. To všechno je velký úkol, na který budeme potřebovat lidi, lidi, lidi a peníze. A to všechno musí být naše priorita," zdůraznil Jakub Rejzek, místopředseda výboru pro digitalizaci a chytrý kraj.

"Všechno něco stojí, a ten státní sektor není konkurenceschopný oproti tomu soukromému, protože soukromé firmy těm odborníkům zaplatí velice slušné peníze. A stát díky tabulkovým platům samozřejmě nemá tu možnost. Takže my teď pracujeme na možnosti, aby stát mohl najímat tyto odborníky, aby byl zajímavý," dodal Lukáš Kolářík, předseda výboru pro bezpečnost PSP ČR.

Festival je jednou z konferencí, které celoročně probíhají v sedmi českých a třech slovenských regionech pod názvem Kyber bezpečnost v regionech.

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu