• Načítám...
>

Mělník hostil další Sportovní den mládeže

V Mělníku se konalo sportovní odpoledne pro mládež. Na Základní škole Jungmannovy sady se mohli žáci zúčastnit a poměřit síly v pěti kategoriích. Na výherce čekaly hmotné dary, a také postup do velkého finále.

Reklama

Hned několik sportovních disciplín čekal na děti v mělnické Základní škole Jungmannovy sady. Právě tato škola byla další zastávkou Sportovního dne mládeže Jana Váni.

"Akce je zaměřena především pro první stupeň, samozřejmě neodmítneme ani šesťáky. Sedmáci už, co mám vypozorováno, tak se raději spíše koukají, než aktivně účastní. Takže z hlediska statistiky říkám, že nejčastěji se účastní čtvrťáci a páťáci. Dnes jsme už na devadesáté akci, když jsme se viděli naposledy, tak jsme byli v Mnichovicích i s paní hejtmankou, to byla akce patnáctá, takže jsme se trošku poposunuli. Máme dnes v Mělníku devadesátého vítěze. Soutěžilo se v disciplínách tenis, fotbal, házená a frisbee." konstatoval Jan Váňa, organizátor akce.

Vítězem Sportovního dne v Mělníku se stal Kryštof Pelc. I jeho, spolu s dalšími vítězi ze zastávek po celé republice, čeká finálové kolo v Poděbradech.

"Hodně mě to bavilo a líbilo se mi, jak jsme hráli ty všechny hry a jak se to kamarádům povedlo," řekl Kryštof Pelc, vítěz Sportovního dne mládeže.

"Finále bude probíhat, protože to je národní projekt, jezdím po celé republice, takže máme zahrnuté všechny kraje. Děti tam budou nejdříve soutěžit o krajského přeborníka a následně si zahrají o národního šampiona. Takže přeborníci večer, v tom nejužším slova smyslu, si zahrají turnaj mezi sebou. Čekáme, že přijede až dvě stě vítězů," dodal Jan Váňa, organizátor akce.

Turné Sportovních dnů mládeže i nadále pokračuje. V nejbližších dnech si mohou zasportovat děti například ve Zbraslavi, v Praze 13 nebo ve Vinoři.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu