• Načítám...
>

Druhá etapa stavby obchvatu Mělníka odstartovala

Slavnostním poklepáním, na základní kámen, byla zahájena stavba 2. etapy obchvatu města Mělník. Obyvatelé města se tak musí, na rok a půl, připravit na dopravní komplikace. Po dokončení stavebních prací by měla tato komunikace ulevit dopravě v centru města.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu druhé části obchvatu Mělníka na silnicích I/9 a I/16. Jeden kilometr dlouhý úsek povede od Chloumecké ulice ke křižovatce Na Průhoně.

,,Součástí jsou tři okružní křižovatky, kilometr dlouhá protihluková stěna. Víceméně po celé té stavbě bude protihluková stěna. Je tady i most přes železnici, takže presto, že ta stavba není dlouhá, tak je technicky náročná. Ale doba výstavby je poměrně krátká. To znamená, že zhruba za nějakých třináct, čtrnáct měsíců byste zde už mohli jezdit. To si myslím, že je velký krok k tomu, abychom tu stavbu zprovoznili co nejdříve. Jsem rád, že se mi to nabídlo, což výrazně zkrátí tu předpokládanou dobu výstavby a mám z toho radost, protože stavíme ve městě," konstatoval Radek Mátl, generální ředitel ŘSD.

S tím souvisí řada dopravních komplikací. Z toho důvodu vedení města přistoupilo k omezení průjezdu kamionové dopravy.

,,Je to poměrně složité, protože nám vlastně zbyla jen Bezručova ulice jako průjezdná. Ta je ucpaná i osobní dopravou v tuhle chvíli. Naštěstí byl akceptován návrh města na to, aby byla úplná uzávěra pro nákladní automobily nad 12 tun. Naše městská policie, ve spolupráci se státní policií, která nám tady vyšla velice vstříc, tuto chvíli skutečně dohlíží na to, aby ten vjezd nákladních automobilů byl omezen na minimum pro zásobování města. Jinak aby tady nebyly," popsal Milan Schweigstill, místostarosta Mělníka.

Podle náměstka hejtmanky Středočeského kraje Martina Kupky je stavba obchvatů měst velmi důležitá. V současné době jich v kraji probíhá hned několik.

,,Ty obchvaty jsou opravdu jediná šance, jak ulevit tomu centru měst od tranzitní dopravy a samozřejmě také zajistit průchodnost tím územím. Pro nás jsou obchvaty jedna z jasných priorit. Staví se za Středočeský kraj, jako investora, obchvat Staré Boleslavy, obchvat obce Zápy a začal se stavět obchvat Jílového. Ředitelství silnic a dálnic rozbíhá další stavbu obchvatu Mělníka a staví obchvat Církvice, na silnici I/38, nedaleko Kutné hory," zdůraznil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Kraj má v plánu také vybudovat obchvat Čelákovic, další části okruhu Lysé nad Labem či Rakovníka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu