• Načítám...
>

Středočeští zastupitelé řešili dotace

Na svém posledním zasedání schválili středočeští zastupitelé hned několik zásadních bodů. Ty se týkaly nejen dotací, ale také výstavby P+ R parkovišť. Řeč byla také o životním prostředí či homogenizaci.

Stáhnout video
Reklama

Hned několika dotací se, mimo jiné, týkalo zasedání středočeských zastupitelů. Ti například schválili také takzvanou homogenizaci.

"Jde o to, aby tam, kde se v městech a obcích buduje kanalizace nebo rekonstruuje, tak aby se po zapravení toho výkopu podařilo přebalit, opravit celou šíři komunikace. Ne jenom tu část nad výkopem, ale aby ta obec v tom místě dostala kompletně novou komunikaci. Proto, aby to bylo jednodušší, tak jsme stanovili pro všechny stejná pravidla," vysvětlil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Středočeský kraj, na úpravu těchto komunikací, přispěje poloviční částkou. V takzvaném homogenizačním fondu je pro letošní rok vyčleněno sto miliónů korun. Ještě o dva milióny korun více bylo rozděleno také do oblasti životního prostředí. 

"Pro sto jedna projektů, v rámci Středočeského infrastrukturního fondu, s tématickým zadáním životní prostředí. Tento fond je určen na kofinancování již podpořených projektů. Buď z národních zdrojů nebo z evropských zdrojů v rámci vodohospodářské infrastruktury," konkretizovala Jana Skopalíková, radní Středočeského kraje.

Dalším, z důležitých témat, bylo vybudování nových P+R parkovišť na území Středočeského kraje. Ty mají ulevit dopravě a zároveň usnadnit Středočechům cestování za prací vlakem.

"Udělali jsme velký krok k tomu, aby Středočeský kraj začal realizovat ten svůj dlouholetý plán výstavby parkovišť P+R ve středočeských městech a obcích. Zejména na hlavních železničních uzlech. My jsme v pondělí schválili, na zastupitelstvu, zahájení prvních čtyř projektů. Jsou to projekty Olbramovice, Čerčany, Hostivice a Úvaly," upozornil Petr Borecký, radní Středočeského kraje. 

Zastupitelé také schválili uvolnění finančních prostředků pro záchrannou službu.

"V podstatě, to schválení zastupitelstvem, navazovalo na usnesení z červnového jednání zastupitelstva. Jedná se o prostředky z úvěru EIB a budou využity na výstavbu nového, výjezdového stanoviště záchranné služby v Brandýse nad Labem," doplnil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje .

Na svém zasedání řešili zastupitelé také například dotace na inovace, podnikatelské covid půjčky či dotace pro malé obce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu