• Načítám...
>

Poděbrady oslavily Den srdce

V rámci oslav Světového dne srdce, který připadá na 29. září, se konala v Poděbradech akce upozorňující na důležitost prevence srdečních onemocnění. Během programu, Poděbradského dne srdce, se uskutečnily koncerty a přednášky. Nechyběl ani společný pochod v červených tričkách lázeňským parkem.

Reklama

Již potřetí se v prostorách lázeňského parku v Poděbradech konaly oslavy Dne srdce. Ten po celém světě připadá na datum 29. září.

"Hlavním důvodem toho Dne srdce je osvěta o tom, že kardiologické a problémy se srdcem jsou hlavní příčinou úmrtí mezi populací a je potřeba rozvinout prevenci a prevenční informace mezi lidi, aby se začali chovat zodpovědně ke svému srdci, a tím trošku změnili situaci, že těch úmrtí nebude tolik ve světě," upozornil Petr Valenta,  generální ředitel Lázní Poděbrady.

"Já děkuji Lázním Poděbrady, že se akce ujaly, protože kde jinde slavit Den srdce, než v Poděbradech, protože známe heslo: 'Na srdce jsou Poděbrady.' Takže já jsem skutečně rád za tuto akci," poděkoval Jaroslav Červinka,  starosta Poděbrad .

Slavnostního zahájení akce se zúčastnila také středočeská hejtmanka Petra Pecková. A jaký je podle ní recept na správnou prevenci?

"Je důležité, abychom na tu prevenci nekašlali. A řeknu to tímhle slovem. Je důležité, abychom si měřili pravidelně krevní tlak. Je důležité, abychom se snažili alespoň trošku žít zdravě, jíst zdravě, sportovat. Kdo nemůže sportovat, může se třeba projít na čerstvém vzduchu, třeba i pomalou chůzí. A myslím si, že je i důležité, abychom si dělali malé radosti a měli radost ze života," uvedla Petra Pecková,hejtmanka Středočeského kraje.

Ani letos nechyběl zajímavý program plný hudby, přednášek a preventivních vyšetření.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu