• Načítám...
>

Volit může opravdu každý

Volby do poslanecké sněmovny se blíží. Možnost volit mají Středočeši nejen ve volebních místnostech, ale také jinými způsoby. Například za pomoci přenosných uren.

Reklama

Volby do poslanecké sněmovny se blíží. Možnost volit mají Středočeši nejen ve volebních místnostech, ale také jinými způsoby. Ty se vztahují na lidi imobilní či například v karanténě.

"V těchto volbách platí zákon o zvláštních způsobech hlasování a voliči, kteří budou v karanténě nebo izolaci, z důvodu šíření onemocnění Covid-19, budou mít možnost hlasovat zvláštním způsobem hlasování v drive-inech. Hlasováním do zvláštní přenosné volební schránky a pak v pobytových zařízeních, která budou uzavřena krajskou hygienickou stanicí," konkretizoval Petr Franěk, vedoucí oddělení přestupků a správních agend KÚ Středočeského kraje.

Lidé, kteří jsou v důsledku onemocnění Covid-19 v izolaci či karanténě, mohou hlasovat do přenosné urny. V tomto případě je potřeba do čtvrtka 7. října kontaktovat Krajský úřad Středočeského kraje.

"Ta telefonní čísla mají krajské úřady zveřejněná na svých webových stránkách. Pokud zavolají a objednají se na to hlasování, tak za nimi přijede buď v pátek mezi 8 a 22 hodinou nebo v sobotu mezi 8 a 14 hodinou hlasovací komise krajského úřadu, která by se jim měla předem telefonicky ohlásit, přijet k nim domů nebo tam, kde budou pobývat, a tam budou mít možnost odvolit do zvláštní přenosné volební schránky," popsal Petr Franěk, vedoucí oddělení přestupků a správních agend KÚ Středočeského kraje.

Podobně jsou na tom například domovy pro seniory či další pobytová zařízení, která jsou ve vyhlášené karanténě či izolaci.

"U domovů seniorů se těch zvláštních způsobů hlasování týkají ty situace, kdy krajská hygienická stanice ten domov seniorů nebo nějaké pobytové zařízení lůžkového typu nebo třeba i věznici uzavře z důvodu šíření Covid-19. Tak v ten moment, pokud bude takové zařízení uzavřeno a bude to krajskou hygienickou stanicí krajskému úřadu oznámeno, tak tam bude možnost volit v průběhu čtvrtka a pátku, kdy zase do tohoto zařízení přijede hlasovací komise Krajského úřadu Středočeského kraje," konkretizoval Petr Franěk, vedoucí oddělení přestupků a správních agend KÚ Středočeského kraje.

Bližší informace, včetně kontaktů, najdou zájemci na webových stránkách Středočeského kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu