• Načítám...
>

Příbramské gymnázium oslavilo 150 let

Gymnázium Příbram oslavilo 150 let od svého vzniku. Škola, za celou řádku let, napočítala přes 17 000 úspěšných absolventů. Mezi nimi se našlo i mnoho známých tváří. Osobnosti, které se zapsaly do historie České republiky.

Reklama

Psal se rok 1871, kdy se ve středočeském městě Příbram otevřelo nové gymnázium. Dříve působilo ve staré části města. V Jiráskových sadech.

,,Gymnázium vyučovalo jak osmileté studium, tak čtyřleté studium. Za doby socialismu tady existovalo jednotné studium čtyřleté. Po devadesátých letech se opět navrátily tyto dvě formy studia, které u nás probíhají," upozornila Iva Kadeřábková, ředitelka Gymnázia Příbram.

V šedesátých letech minulého století se gymnázium přestěhovalo do ulice Legionářů, kde funguje dodnes. Škola se pyšní nejen svým orchestrem a televizí, ale také řadou úspěšných absolventů.

,,Jsou to Antonín Barák, velmi slavný fotbalista, Lucie Křížková, Miss České republiky, Roman Šmucler, který má ke gymnáziu velmi úzký vztah. Pavel Juráček, známý režisér, pan Hlinomaz, herec, určitě František Drtikol, světový fotograf, Jan Drda a další a další," vyjmenovala Iva Kadeřábková, ředitelka Gymnázia Příbram.

Popřát škole mnoho dalších let na pevných základech, přišli také zástupci Středočeského kraje.

,,To gymnázium má na svědomí, řekla bych, velkou řádku absolventů, kteří byli nesmírně důležití v životě nejenom Příbrami nebo v historii Příbrami, ale i v historii celé České republiky. No a já bych jenom tomu gymnáziu přála, ať se mu daří dál. Ať je podnětným prostředím, kde získají studenti kvalitní vzdělání a my jako zřizovatelé se o to budeme samozřejmě maximálně snažit," konstatovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeský kraj plánuje v dalších měsících podpořit příbramské školy dotací, a to zhruba třinácti miliónů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu