• Načítám...
>

Nemocnice Příbram zahájila stavbu nového pavilonu

V Oblastní nemocnici Příbram byla zahájena velká rekonstrukce. V období následujících tří let bude zrekonstruován pavilon D2 a zcela nově vybudován pavilon N, kde vznikne dětské oddělení.

Reklama

Hlavní areál Oblastní nemocnice Příbram projde velkou rekonstrukcí. Ta byla zahájena symbolickou demolicí a týkat se bude dvou pavilonů.

"My zahajujeme poslední etapu výstavby generelu příbramské nemocnice.  Jedná se o částečnou demolici pavilonu N a následně výstavbu dětského oddělení v pavilonu N a rekonstrukci pavilonu D2. Touto akcí bude završeno budování generelu příbramské nemocnice a já jsem velmi rád, protože se dostáváme skutečně v celé nemocnici do medicíny jedenadvacátého století, a to nejenom pro pacienty, ale i pro personál," konstatoval Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Výstavba nové budovy a rekonstrukce pavilonu byly financovány z prostředků Středočeského kraje. 

"Je to cirka 380 miliónů bez DPH. Prostředky byly získány úvěrem od Evropské investiční banky, takže je to vlastně přímá dotace Středočeského kraje," vysvětlil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

"Budou šťastní jak zaměstnanci, tak ale především pacienti. Tady v Příbrami jste měla štěstí, když jste se dostala do nemocnice jedenadvacátého století, anebo jste měla smůlu a musela jste být, teda sice jenom před chodbu, ale byla jste v nemocnici dvacátého století těch šedesátých let," uvedl Stanislav Holobrada, ředitel Oblastní nemocnice Příbram.

Větší rekonstrukce čeká, v rámci zdravotnického sektoru Středočeského kraje, i Klaudiánovu nemocnici v Mladé Boleslavi. Ta zahájila výstavbu nového stravovacího provozu.

"V první fázi se bude otevírat jídelna pro zaměstnance. A tak, jak já vlastně od začátku říkám, že základem úspěchu je spokojený personál, spokojený pacient, tak předpokládám, že nová jídelna bude znamenat spokojený personál. Následovat bude vývařovna, nebo kuchyně, kde se bude připravovat strava i pro pacienty," upozornil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

"Na stravovací provoz se samozřejmě těšíme strašně moc, protože v naší nemocnici se už několik desítek let zaměstnanci stravují v malé, nevyhovující jídelně. Takže konečně, po mnoha desítkách let, se blýská na to, že by zaměstnanci měli pěknou, velkou jídelnu, moderně vybavenou," dodal Ladislav Řípa, ředitel Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi.

Stravovací provoz, v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi, by měl být hotov za jeden rok. Oblastní nemocnice Příbram má výstavbu nového pavilonu naplánovánu na dobu tří let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu