• Načítám...
>

Zástupci Středočeského kraje navštívili Hořovice

V Hořovicích se konal první, plánovaný výjezd vedení kraje, zastoupeného hejtmankou Petrou Peckovou, po regionech Středočeského kraje. V rámci dne navštívili zástupci kraje Nemocnici Hořovice, Domov Na Výsluní Hořovice a SOU a SOŠ Hořovice. V závěru programu je čekalo taktéž setkání se starosty okolních obcí a se samotnými občany.

Reklama

Vedení kraje, zastoupené hejtmankou Petrou Peckovou, zavítalo do Hořovic. Návštěva představovala první, naplánovaný výjezd po regionech Středočeského kraje. 

"V tom regionu strávíme celý den, od rána až do večera. Vždy na tom pracujeme s obcí s rozšířenou působností, kterých je ve Středočeském kraji dvacet šest. Samozřejmě nejvíce z celé České republiky," uvedla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"To prolínání komunální a regionální politiky je samozřejmě obrovské. Přes naše města a obce vedou krajské silnice, v našem městě sídlí střední školy, jejichž zřizovatelem je vlastně kraj, takže těch témat je obrovské množství," upozornil Jiří Peřina, starosta města Hořovice.

Svoji návštěvu zástupci kraje zahájili v hořovické nemocnici. Ta patří mezi nejvyspělejší zdravotnická zařízení v kraji.   

"Já si myslím, že pan majitel se velmi snaží pohlížet na to zdravotnictví komplexně. Třeba i na to, aby měl dostatek lékařů, kteří budou mít kde bydlet. Aby třeba bylo datové centrum, které bude pracovat s těmi obrovskými objemy informací, které ve zdravotnictví jsou," zdůraznila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Středočeský kraj se podílí v mnoha oblastech. V poslední době jsme významně spolupracovali v rámci očkování proti Covid-19. A vůbec v celé epidemii s námi kraj spolupracoval velmi dobře," dodává Michal Průša, ředitel Nemocnice Hořovice.

V rámci prohlídky byla, mimo jiné, představena i porodnice U Sluneční brány, která je největší porodnicí ve středních Čechách. Dalším bodem programu byla návštěva Domova Na Výsluní. 

"Jsme domov seniorů. Máme službu Domov se zvláštním režimem, Dům s pečovatelskou službou. Také terénní pečovatelskou službu a odlehčovací službu. Na kraj my navázáni příliš nejsme. Pouze dotacemi tedy. Jinak my jsme příspěvková organizace města," zmínila Drahomíra Boubínová, ředitelka Domova Na Výsluní.

"Není tedy krajský, ale je zahrnut do sítě krajských sociálních služeb," dodala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Prohlídku svých prostor a jednání o aktuální situaci a možnostech další spolupráce si pro zástupce kraje připravilo i vedení Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Hořovice. Středočeský kraj je zřizovatelem školy a zařízení hodlá pochopitelně i nadále podporovat v rozvoji. 

"Ta škola, v současné době, potřebuje především technické zhodnocení svých budov. My jsme už začali trošičku koketovat s projektem EPC, což je víceméně projekt na energetiku budov, na vnitřní vybavení, na takové technické zhodnocení školy. A co se týká pedagogických projektů, tak samozřejmě nám jde teď o stálé zkvalitňování toho, co jsme tady nějakým způsobem, za pomoci Středočeského kraje, vybudovali," vysvětlil Vladimír Kebert, ředitel SOU a SOŠ Hořovice.

V rámci dalšího programu se v sále radnice konalo i setkání se starosty okolních obcí. A své podněty, ke zlepšení života v regionu, měli možnost přednést i samotní občané Hořovic a okolí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu