• Načítám...
>

V Novém Strašecí je o seniory kvalitně postaráno

Domov seniorů Nové Strašecí vybudoval od roku 2011 dva nové pavilony. Ty jsou určeny pro osoby se zvláštním režimem. Domov za dostavbu pavilonů získal i prestižní ocenění.

Reklama

Domov seniorů Nové Strašecí poskytuje dvě sociální služby: Domov pro seniory se 75 lůžky a Domov pro osoby se zvláštním režimem, který je určen pro seniory trpící Alzheimerovou chorobou a jinými formami demence. 

"Já, když jsem sem nastoupila, tak tady byl jenom ten domov pro seniory s 65 klienty. A od roku 2011 vznikl pavilon pro zvláštní režim. Neoficiálně ho nazýváme Domov Pohoda, tam je 26 lůžek," připomněla Miluše Jůnová, ředitelka Domova seniorů Nové Strašecí.    

Právě pro osoby se zvláštním režimem byl, kromě Domova Pohoda, otevřen i další pavilon: Domov Oáza. 

"My jsme získali dotaci na výstavbu, která proběhla v roce 2019 a celkové náklady byly ve výši 17 miliónů. A vzniklo tak nové zařízení, které pojmulo 22 klientů. My jsme velice rádi za to, že došlo k rozšíření služeb, protože ta poptávka po službách v regionu byla velká," zmínil Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

Domov seniorů Nové Strašecí hlásí aktuálně plnou kapacitu. Za výstavbu Domova Pohoda a Domova Oáza získal i ocenění. 

"To první ocenění, které jsme dostali, byla cena Stavba roku, kterou jsme dostali v roce 2019. Aktuálně máme nové ocenění Opera Civitatem, které jsme získali právě za vybudování a dokončení staveb," vysvětlila Miluše Jůnová, ředitelka Domova seniorů Nové Strašecí

Kromě speciální terapie či dalších služeb, nabízí Domov seniorů Nové Strašecí svým klientům i takzvanou reminiscenční, neboli vzpomínkovou zahradu. Tu protíná nekončící chodník, který seniory provede jednotlivými stanicemi, jako jsou například koloniál či nádraží. Zahrada pomáhá vybavit si konkrétní události a vzpomínky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu