• Načítám...
>

Stavby důležitých tepen v kraji pokračují

Naše kamera vyrazila, společně s Martinem Kupkou, na kontrolu staveb ve Středočeském kraji. Jak vypadá stavba okruhu Záp či rekonstrukce hlavní dopravní tepny v Lysé nad Labem? Podívejte se v reportáži.

Reklama

Tepna v Lysé nad Labem, ulice Československé Armády, by měla být hotova na konci listopadu. Po jedné části se řidiči již vozí, podstatná část ale stále čeká na dokončení. 

„Je to jedna z náročných staveb. Navíc náročná v tom, že přímo zasahuje do života lidí. Proto tomu věnujeme náležitou pozornost. Domluvili jsme se tady na opravách částí, které jsou ještě před předáním a sám zhotovitel akceptuje to, že je třeba opravit brusné vrstvy na několika místech. Vyzvednout žlab, vyzvednout vpusti. Cíl je k třicátému listopadu a budeme opravdu den po dni sledovat, zda se zhotoviteli daří takto dílo dokončit," zdůraznil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Středočeský kraj zainvestoval do rekonstrukce 80 miliónů korun, což v praxi zaplatí výstavbu vozovky. Zbytek financuje právě město Lysá nad Labem. 

 „Pro nás je to klíčová a nejsložitější stavba, protože objížďka je docela dost dlouhá a místní jezdí přes sídliště, které není na tento provoz připraveno. Už se všichni těšíme, až stavba skončí a bude sloužit našemu městu," uvedl Karel Otava, starosta Lysé nad Labem.

Další důležitá dopravní tepna se rýsuje kolem městyse Zápy. Vzniká tam obchvat, který je pro místní obyvatelé velmi důležitý.

 „Tohle je jedna z nejdůležitějších, a také největších krajských investic. Stavba za 286 miliónů korun, která významně uleví všem městyse Zápy. Vyvede tranzitní dopravu na silnici 2/101, právě na nový obchvat," upozornil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

 „Nachází se zde i okružní křižovatka na místní stykové průjezdné komunikaci. Byly tu rozsáhlé archeologické nálezy, které se vytěžily před stavbou. Provedla se skrývka plochou lžicí. Následně na to navazovala stavba," vysvětlil Aleš Čermák, námětek pro oblast investic KSÚS.

Pokud vše půjde podle plánu, první řidiči by se sem mohli vydat už na konci příštího roku.

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu