• Načítám...
>

Krajské školy a školská zařízení se radily o novinkách

Již tradičně se opět po roce konala porada ředitelů krajských škol a školských zařízení. Každoročně se v rámci setkání diskutuje o aktuální situaci ve školství a možných změnách.

Reklama

Opět po roce se konala dvoudenní porada ředitelů krajských škol a školských zařízení. Program probíhal formou jednotlivých přednášek na konkrétní témata z oblasti vzdělávání v kraji.

"S ohledem na to, že máme celkem 114 středních škol a téměř 80 organizací, speciálních škol, základních umělecký škol, domů dětí a mládeže, tak to děláme pouze jednou za rok. Teď jsme dělali během covidu pochopitelně online setkání," vysvětlil Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Porady se zúčastnilo zhruba 150 zástupců škol a školských zařízení. Projednávali konkrétní, důležitá témata, týkající se aktuální situace ve školství v kraji.

"Je to velmi důležité, hlavně teď, po té distanční formě, kdy jsme dva roky neměli tuhle prezenční formu. A bylo to velmi špatné tím, že jsme měli všechno distančně a online. Tak ta komunikace nebyla tak zásadní a správná, jako když je to prezenčně," zdůraznil Josef Treml, ředitel VOŠ, SPŠ a JŠ s PSJZ Kutná Hora.

"Ředitelé se mohou síťovat, podělit se o zkušenosti. A my samozřejmě máme několik hodin. A v podstatě tím, že to je přes noc, tak těch hodin je dost na to, abychom mohli ředitelům sdělit, co je nového na úřadě, co je nového z pohledu legislativy," popsal Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

V rámci letošního ročníku setkání se pozornost soustředila, mimo jiné, i na modernizaci výuky. 

"Tak je tady gamizace výuky. To znamená, že to jsou inteligentní hry, které suplují firmy. To je docela zajímavý prvek, který bychom chtěli na obchodních akademiích, gymnáziích i na některých odborných školách, kde vyučují ekonomiku a podnikání. Tak to je tato věc. A potom to jsou zejména Erasmy, zahraniční pobyty a jaké jsou možnosti evropských dotací," konkretizoval Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

"My jezdíme dlouhodobě na Erasmus. Já jsem tedy ředitelem tři a půl roku, tak tři a půl roku jezdíme na Erasmus. A tady byly další nové informace, nové výzvy, budou velké výzvy, v podstatě více peněz, možnost spolupráce jednotlivých škol," doplnil Josef Treml, ředitel VOŠ, SPŠ a JŠ s PSJZ Kutná Hora.

Porada se soustředila taktéž na řešení dílčích problémů, týkajících se vzdělávání v kraji. Cílem je pochopitelně najít vhodná řešení a neustále vylepšovat a rozvíjet situaci ve školách a školských zařízeních v kraji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu