• Načítám...
>

Křižovatky u Nemocnice Nymburk jsou opět průjezdné

Kruhové křižovatky u nymburské nemocnice jsou opět průjezdné. Znovuotevření komunikace se oproti plánu protáhlo o více jak 12 měsíců. Původní zhotovitel totiž nebyl schopen dodržet termín dokončení stavby. Kraj tak musel zasáhnout a vysoutěžit novou firmu, která se prací ujme.

Reklama

Od soboty 23. října mohou řidiči opět využívat kruhové objezdy u nymburské nemocnice. Rekonstrukce této klíčové komunikace se oproti původnímu plánu prodloužila o více než jeden rok.

"My jsme bohužel museli celou zakázku v průběhu stavby přesoutěžit, protože se ukázalo, že původní zhotovitel nebyl schopen, do konce letošního roku, stavbu dokončit a ani kvalita, ve které komunikaci dokončoval, nebyla uspokojivá. Je to jeden z příkladů, kdy jsme museli razantně vstoupit do průběhu zakázky. Jsem rád za to, že dnes můžeme křižovatky opět zprovoznit," vysvětlil Martin Kupka, radní Středočeského kraje a náměstek hejtmanky.

"Jedná se o hlavní tepnu Nymburka. Touto komunikací projíždí většina místních obyvatel. Samozřejmě bych se chtěl místním lidem omluvit, protože těch variant, kudy by mohla auta jezdit, když byl tento úsek uzavřený, moc nebylo. Ti co žili v ulicích Purkyňova a Jičínská bohužel trpěli," doplnil Tomáš Mach, starosta Nymburka . 

Původně projekt počítal s náklady 30 miliónů korun. Stavba kruhových křižovatek se kvůli komplikacím významně prodražila. Důvodem byla situace na trhu stavebních materiálů a prací a rychle stoupající ceny některých stavebních surovin.

"Mám podezření, že ta původní cena od původního dodavatele, který zvítězil, spíše byla pod dolní hranicí, než za kolik je možné takovou stavbu vůbec realizovat," uvedl Martin Kupka, radní středočeského kraje a náměstek hejtmanky

Řidiči i místní obyvatelé budou moci komunikaci užívat bez omezení do jara příštího roku. V březnu je totiž naplánována ještě nezbytná oprava vnitřního prstence prvního okruhu.

"Bohužel zase je to tak, že ten první kruhový objezd bude opět uzavřen. Musíme zároveň vymyslet náhradní vjezd do nemocnice, který se v daném úseku nachází. Bohužel bude to omezení, ale bohužel taková je realita," dodal Tomáš Mach, starosta Nymburka. 

Nymburk čeká v příštím roce ještě oprava kamenného mostu, která by měla být  zahájena začátkem dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu