• Načítám...
>

Druhý výjezd hejtmanky mířil na Dobříšsko

Radní Středočeského kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou opět vyjeli do jednoho z regionů kraje. V pořadí již druhý výjezd mířil na Dobříšsko.

Reklama

Zastupitelé kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou uskutečnili v pořadí již druhý výjezd do regionů Středočeského kraje. Tentokrát zavítali na Dobříšsko. 

"Cíle výjezdů jsou jednoznačné. A to je, abychom poznali ten kraj zblízka, byť ho samozřejmě soukromě známe, ale tak abychom ho poznali i po té profesní stránce a abychom o věcech nerozhodovali od stolu," říká Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

První návštěva mířila do firmy NOHEL GARDEN. Ta se nachází v Budínku u Dobříše a v provozu je již od roku 1991.

"To je firma, která se zabývá prodejem zahrádkářských potřeb. Jsme velkoobchod, dodáváme do všech marketů a na nezávislý trh," vysvětluje Petr Nohel, majitel NOHEL GARDEN.

"My jsme rádi, když se seznámíme s nějakou významnou firmou, která v tom území působí, která tam zanechala svou stopu, která je úspěšná. A slyšíme třeba, co je trápí," dodává Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Jedním z probíraných témat byla mimo jiné plánovaná oprava mostu, který se nachází nedaleko firmy. Předmětem jednání bylo řešení dopravních komplikací, které mohou opravy způsobit. Delegace dále navštívila Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše. Ten je příspěvkovou organizací Středočeského kraje a funguje již od roku 1963.

"Muzeum vzkvétá. Ta dotace, která je z naší strany, tak je vždycky samozřejmě pravidelná, provozní a tak dále. Ale vznikají tady i nějaké jednorázové projekty. Teď je tady krásná výstava, která je právě k výročí knihy R.U.R.," zmiňuje Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Dalším z míst, které zástupci kraje navštívili, byl taktéž Domov seniorů Dobříš, jenž je krajem zřizován. Domov je umístěn v klidné části města, služeb aktuálně využívá 91 klientů. S krajem pochopitelně Domov seniorů Dobříš úzce spolupracuje. 

"Určitě jsme tady pár projektů realizovali. Ať už to byly příspěvky, co se týká vybavení domova, rekonstrukce koupelen, příspěvky na ochranné prvky, příspěvky na rehabilitační pomůcky. A v neposlední řadě se v současné době řeší projekt, nebo respektive studie přístavby nového domova," říká Marie Doležalová, ředitelka Domova seniorů Dobříš.

V rámci programu následovalo i jednání s vedením města, konkrétně se starostou Pavlem Svobodou.

"Nás hlavně trápí veřejná doprava. Jednak ta, která probíhá, tedy autobusy a vlaky, potom nás trápí obecně dojezd do Prahy, protože většina lidí jezdí do práce do Prahy po Strakonické, po D4 a potřebujeme tyhle věci řešit," dodává Pavel Svoboda, starosta města Dobříš.

Poslední zastávkou návštěvy regionu byl Zámek Dobříš. Tam se v prostorách sálu Konírna konalo setkání se starosty okolních obcí a poté i se samotnými občany města. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu