• Načítám...
>

Do Poříčí nad Sázavou přijel krajský očkovací tým

Krajský mobilní očkovací tým vyrazil naočkovat obyvatele Poříčí nad Sázavou. O očkování prostřednictvím webových stránek obce projevilo zájem téměř 80 lidí. Konkrétně se jednalo o první a třetí dávky vakcíny, lidé měli v případě zájmu možnost dorazit i bez předchozí registrace.

Reklama

Krajský mobilní očkovací tým vyrazil do Poříčí nad Sázavou. Obyvatelé obce byli očkováni v prostorách hasičské zbrojnice vakcínou Pfizer. Kraj má aktuálně zřízeny celkem 4 mobilní očkovací týmy.

"Funguje to tak, že všichni starostové všech obcí ve středních Čechách, nejenom u RP, ale všech obcí, mají kontakt na tyto mobilní týmy. A pokud mají zájem ve své obci o to, aby se lidé očkovali, nebo zájem od lidí, aby se očkovali, mohou kontaktovat právě koordinátory těchto týmů," říká Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

"Když nám očkovací tým tedy potvrdil, že je ochoten přijet, tak jsme spustili kampaň v obci. Informovali jsme o té možnosti lidi pomocí SMS, na internetu, na facebooku, na instagramu, na úředních deskách, zkrátka jakkoli to šlo. Zhruba 14 dní jsme na obecním úřadě zájemce registrovali," dodává Jan Kratzer, starosta Poříčí nad Sázavou.

Přihlášeno bylo bezmála 80 lidí. Další zájemci provizorní očkovací centrum navštěvovali i bez předešlé registrace.

anketa

Zájem o očkování se z pohledu kraje stále zvyšuje.

"Na začátku, někdy v září jsme jezdili zhruba jednou za dva týdny, za tři týdny. Teď už je to tak, že bychom mohli jezdit skoro každý den," vysvětluje Jiří Geissler, koordinátor mobilního očkovacího týmu.

"Já bych tady chtěl poděkovat i našim spoluobčanům, protože střední Čechy jsou nejlépe proočkovaný kraj v republice," dodává Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Krajský mobilní očkovací tým mohou nově využívat i firmy. V případě zájmu je možné kontaktovat koordinátora daného očkovacího týmu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu