• Načítám...
>

Most ve Vinci se po rekonstrukci opět otevřel

Další most ve Středočeském kraji se dočkal rekonstrukce. Ta vyšla na 47 milionů korun. Jedná se o další most, který muselo vedení kraje zrekonstruovat kvůli špatnému technickému stavu.

Reklama

Další most ve Středočeském kraji se dočkal rekonstrukce. Po půl roce byl opět zprovozněn most přes řeku Jizeru v obci Vinec.

"Ten původní most byl ve velmi špatném stavu, bylo nutné jej vyměnit. Měl samozřejmě i omezenou tonáž, respektive omezenou únosnost. V tuto chvíli je to kvalitní nové dílo, které vlastně začalo vznikat v květnu letošního roku. Podařilo se ho zvládnout v termínu. Musím říct, že i tady po debatě s místními ta stavba probíhala hladce a jsem rád, že je možné tady už dnes pustit dopravu a že ten most bude sloužit nepochybně mnoho dalších let místním," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

Most se ve své nové podobě dočkal rozšíření v podobě chodníků. Jeho rekonstrukce je zároveň další částí postupných oprav krajských mostů.

"Ve Středočeském kraji je více než osmnáct set mostů. To číslo je obrovské, bohužel poměrně velké číslo je také těch, které jsou ve velmi špatném stavu. A všechny ty mosty ve velmi špatném stavu nebo dokonce havarijním se snažíme opravdu dávat do pořádku tak, aby postupně stav jak mostů, tak všech komunikací byl ve středních Čechách lepší. Ale je to určitě běh na delší trať," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

"Toto je druhý most, který letos otevíráme na řece Jizeře. První most, který jsme letos otevírali byl most v Loukově. V příštím roce budeme navazovat, máme v další projekční přípravě další tři mosty, které budou následovat podle finančních prostředků," dodává ředitel KSÚS Středočeského kraje, Jan Lichteneger.

Rekonstrukce mostu ve Vinci vyšla na čtyřicet sedm milionů korun a na financování se podílel Státní fond dopravní infrastruktury.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu