• Načítám...
>

V kraji pokračuje očkování proti Covid-19

Středočeský kraj pokračuje v očkování proti onemocnění Covid-19. V Mladé Boleslavi bylo dokonce, kvůli velkému zájmu, znovuotevřeno očkovací centrum v Domě kultury Mladá Boleslav. A jaká je v kraji celková míra proočkovanosti? Dozvíte se v následující reportáži.

Reklama

Středočeský kraj stále zaznamenává velký zájem veřejnosti o očkování proti onemocnění Covid-19. Počty nově naočkovaných se každým dnem rychle zvyšují.

"My jsme na tom velmi dobře. My se pohybujeme v podstatě na prvním až třetím místě. Je to den ode dne samozřejmě tak, jak se podaří, který den naočkovat. Nicméně ve středních Čechách jsme v kategorii 16+ nad 76 až 77 procenty naočkovaných alespoň jednou dávkou. A zhruba o půl procenta méně je naočkováno kompletně, to znamená druhou dávkou. Co se týká podávání takzvaných boosterů, to se samozřejmě mění každým dnem, protože je potřeba říci, že 90 procent, v současnosti podaných dávek, jsou právě boostery," konkretizoval Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Zvýšený zájem o očkování registrují i v Mladé Boleslavi. Tam bylo očkovací centrum, v září roku 2021, přesunuto z Domu kultury Mladá Boleslav do menších prostor, kde bylo možné denně odbavit nejvýš 400 lidí. Kvůli zvýšené poptávce po očkování však Klaudiánova nemocnice, která je provozovatelem centra, služby od roku 2022 opět poskytuje v původních prostorách, kde je kapacita podstatně větší.

"Každý den, od toho co jsme se přestěhovali, máme naplněnou i kapacitu objednávek, takže my i v Reservaticu vidíme na každý den, že je to plné. Samozřejmě jsme umožnili i zájemcům z veřejnosti, nějakým způsobem přijít i bez registrace. Takže 200 pacientů může přijít dopoledne a 200 může přijít odpoledne," popsala Jitka Laubeová, vrchní sestra Klaudiánovy nemocnice.

Právě Mladoboleslavsko, ale doposud patřilo mezi lokality s nízkým procentem proočkovanosti obyvatel. 

"To není dáno výkonem očkovacího místa. Je to dáno spíše velikostí populace a i strukturou populace. Protože Mladoboleslavsko je silná průmyslová oblast a je tam obrovské množství zaměstnanců Škodovky. A z toho důvodu jsme se vrátili zpátky právě do kulturního centra a navýšili jsme kapacitu očkování," dodal Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Aktuální situaci a možný další vývoj pandemie projednávali zástupci kraje na zasedání krizového štábu. V rámci jednání řešili i přípravu na možný zvýšený nárůst nové varianty koronaviru označované jako Omicron. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu