• Načítám...
>

Sezóna ve skiareálu Monínec je v plném proudu

Areál Monínec i letos nabízí nespočet služeb pro všechny milovníky lyžování. I přes proměnlivé počasí je zimní sezóna v plném proudu a areál se těší velkému zájmu veřejnosti.

Reklama

Skiareál Monínec je jedním z nejvyhledávanějších lyžařských areálů ve středních Čechách. Nachází se na Javorové skále, osmdesát kilometrů jižně od Prahy, na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje a nabízí skvělý sportovní zážitek. 

"K dispozici je čtyřsedačková lanovka, dvanáct set metrů dlouhá. K tomu i sjezdovka v horní části, posílená o šest set metrů dvoj kotvy vleku. Potom pod hotelem je k dispozici sto sedmdesát metrů "pomy". To je takový pro ty menší nebo pro začátečníky. A pak lyžařská škola. Ta disponuje vlastně dvěma lyžařskými pásy pro lyžování, ale v provozu je zatím jen ten horní, v té horní části areálu," popsal Jaroslav Krejčí, výkonný ředitel skiareálu Monínec. 

Areál zimní sezónu zahájil 19. listopadu. Už čtvrtou zimu po sobě byla k zasněžování využita technologie Snowfactory, která vyrábí sníh, i když se teploty pohybují nad bodem mrazu. 

"Když budeme mít tak kolem, kolem těch sedmdesáti čísel bude asi všude. Někde více a možná v nějakých místečkách bude třeba půl metru, ale zatím jako je to dobré," uvedl Jaroslav Krejčí, výkonný ředitel skiareálu Monínec.

Sjezdovky jsou pravidelně upravovány tak, aby se udržovaly ideální podmínky pro lyžaře. Jelikož se areál rozkládá na velké ploše, nemusejí se návštěvníci bát přehnané přeplněnosti.

"Kapacita, ta ideální, je někde kolem těch tisíce, devět set až tisíc sto lidí. Kdy je to potom, ta čekání na tu lanovku, ta má přepravní kapacitu tisíc osm set lidí za hodinu, plus vlek má dalších dvanáct set, takže potom je to čekání někde kolem dvou, tří minut. Takže je to takové ideální," konkretizoval Jaroslav Krejčí, výkonný ředitel skiareálu Monínec. 

Návštěvníci mohou v zimní sezóně lyžovat každý den. Vedení areálu chce služby lyžařům poskytovat až do konce března.

"My vesměs sníh máme, protože když tak se to může dosněžit Snowfactory, která umí dělat sníh i při plusových teplotách. Akorát při dnešní ceně energií s tím musíme doopravdy jako vždycky zvažovat, kdy pouštět. A pak to bude spíše na zájmu lyžařů, protože potom, už v tom březnu, když začíná být hezky, tak Češi už jsou takoví vášniví cyklisté, takže už začnou vytahovat kola a pak už zase nemá cenu to udržovat. Tak zatím vždycky do těch, řeknu ještě plánujeme závody někdy na 24. března," dodal Jaroslav Krejčí, výkonný ředitel skiareálu Monínec.

Areál nabízí i další služby, jako je půjčovna lyžařského vybavení či kvalitní ski servis.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu