• Načítám...
>

Středočeský kraj spustí další fondy

Životní prostředí, sociální služby či podpora sportu a volného času. To vše jsou oblasti, v rámci kterých mají zájemci možnost, v průběhu ledna, podávat své žádosti o finanční prostředky. Zároveň Středočeský kraj otevírá Fond prevence na podporu projektů prevence kriminality a adiktologických služeb. O finanční prostředky mohou žádat rovněž sbory dobrovolných hasičů a jednotky požární ochrany.

Reklama

Středočeský kraj rozdělí dvě stě miliónů korun v rámci nových fondů. O finanční prostředky mohou žádat instituce hned z několika odvětví jako například sport nebo volnočasové aktivity. Peníze půjdou ale také například na podporu dobrovolných hasičů či dalších složek integrovaného záchranného systému.

"Ty fondy jsou naplánovány vždycky každý rok, akorát že se ty fondy neotevírají všechny naráz. Bude to například fond prevence kriminality, adiktologické služby. Prevence je strašně důležitá. Samozřejmě to, že mládež skončí bohužel v nějaké drogové závislosti, tak to je důsledek toho, když ta prevence nefunguje," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Jeden z fondů je určený také na podporu sociálních služeb a aktivit. Jedná se například o programy pro rodiny, seniory nebo o podporu mezigenerační spolupráce.

"My jsme se rozhodli ten humanitární fond rozdělit na dvě části. Oproti minulosti, kdy jsme podporovali především sociální služby, tak právě abychom uspokojili i sociální aktivity, které jsou třeba na podporu rodinné politiky, tak jsme došli k závěru, že rozdělíme služby na tyto dvě oblasti, tu podporu. Navýšíme tam finanční prostředky. My se z třiceti pěti miliónů dostáváme na padesát miliónů pět set," přiblížil Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

"Máme alokováno sedm miliónů korun. Tam je to především na různé ekologické osvětové akce, ale také na naučné stezky nebo například vybudování zázemí v ekologických střediscích," uvedla Jana Skopalíková, radní Středočeského kraje.

Žádosti o dotace je možné podávat od 12. ledna. Informace o fondech a dotačních programech Středočeského kraje najdou zájemci na  krajském webu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu