• Načítám...
>

Regionální muzeum v Mělníku nabízí rozmanitou expozici

Pokud se vydáte do Mělníka a zkouknete soutok Vltavy a Labe a ochutnáte Ludmilu, nejznámější mělnické víno, rozhodně byste měli zavítat i do regionálního muzea. Tamní expozice je opravdu rozsáhlá.

Reklama

Pokud se vydáte do Mělníka a zkouknete soutok Vltavy a Labe a ochutnáte Ludmilu, nejznámější mělnické víno, rozhodně byste měli zavítat i do regionálního muzea. Tamní expozice je opravdu rozsáhlá. 

"Regionální muzeum Mělník se nachází v budově bývalého měšťanského domu a od roku 1750 do roku 1950 byl kapucínským klášterem. Co zde můžete všechno vidět?  Jednak ukázku takového měšťanského salonku zařízeného ve stylu biedermeier. Potom ukázku toho venkovského interiéru, přírody. A zde se nacházíme ve sklípku ze druhé poloviny čtrnáctého století. Pokud se návštěvník podívá až úplně dolů, tak se bude nacházet patnáct metrů pod úrovní chodníku," popsala Zuzana Kořenářová, průvodkyně Regionálního muzea Mělník.

Na své si v místním komorním muzeu přijdou i nejmladší návštěvníci. 

"Od května loňského roku byla otevřena dlouhodobá výstava Hrajeme si sto dvacet let, která zahrnuje hračky od roku 1870 přes padesátá léta až do let sedmdesátých. Návštěvníci zde mohou zhlédnout vláček. Ty budovy jsou ze třicátých let. To, co jezdí, je současná výroba z Police nad Metují a osvětlení je z válečného období," upozornila Zuzana Kořenářová, průvodkyně Regionálního muzea Mělník.

Připraveny jsou expozice i pro milovníky čtyřkolých vozidel. Tedy tentokrát mám na mysli vozítka spíše pro děti. Ne pro tatínky. V mělnickém muzeu probíhá výstava historických kočárků. 

"Je to od poslední třetiny devatenáctého století až do osmdesátých let dvacátého století. Můžete zde vidět kočárky "princeska". Je to kočárek, který se nachází tady, na této krásné kolonádě," doplnila Zuzana Kořenářová, průvodkyně Regionálního muzea Mělník. 

A pokud jste náhodou tohle všechno již viděli, muzeum přichystalo úplně novou výstavu. 

"Výstava, která se jmenuje Mělnický salon výtvarníků. Byla zahájena teď v lednu, potrvá do třináctého února a sdružuje výtvarníky z Mělnicka a okolí," dodala Zuzana Kořenářová, průvodkyně Regionálního muzea Mělník.

Takže, až se sem do Mělníka vydáte, nezapomeňte právě na místní regionální muzeum. Otevřeno je od úterý do neděle mezi devátou až sedmnáctou hodinou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu