• Načítám...
>

Kraj chystá stavbu nového železničního koridoru

Středočeský kraj a Správa železnic hodlají v následujících letech podpořit železniční dopravu v kraji. Vzniknout má totiž nový železniční koridor. Kvůli plánované stavbě trati byla uspořádána tři setkání s veřejností.

Reklama

Středočeský kraj ve spolupráci se Správou železnic plánuje výstavbu nového železničního koridoru D204. Konkrétně se má jednat o úsek Praha - Strančice - Bystřice u Benešova.

"Vznikne úplně nová trať, nový železniční koridor, kde budou vlaky moci jezdit rychleji. To znamená 200 km/h a vzniknou tři nové zastávky. Jedna bude ve Velkých Popovicích, jedna v Nespekách a jedna u Prahy," uvedl Jiří Snížek, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Nový železniční koridor by měl cestování v kraji významně usnadnit. 

"Pomůže to právě přímo Středočechům v dotčených obcích, kde budou zastávky. Bude to i spádová zastávka pro okolní obce. To znamená, že lidé budou moci přijet autem na zastávku a dál už pokračovat rychlým vlakem do Prahy. Aktuální problém je ten, že stávající trať přes Mnichovice a Strančice je přetížená. Tam ten interval je deset minut a lidé už se tam nevejdou. A vzhledem k tomu, že tento region bude velmi populačně růst, tak je takováto udržitelná doprava potřebná," upozornil Jiří Snížek, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Je to pochopitelně pro oblast Benešova velká příležitost, protože my dlouho čekáme na dostavbu neslavné D3 a lidé už z těch slibů jsou poněkud unavení. Toto je zase, řekněme, alternativa, jak se dostat do Prahy rychleji," doplnil Jan Lička, místopředseda Výboru pro dopravu, zastupitel.

Právě pro obyvatele dotčených obcí byla uspořádána celkem tři setkání, v rámci kterých byla přítomným výstavba nové trati podrobně představena.  

"Cílem setkání je vůbec lidem říci, že se něco takového plánuje, že někdy v budoucnu tady něco vznikne. A teď, v ten pravý okamžik jim ukázat, jak do celého procesu mohou zasáhnout. Kdy mohou podat připomínku, k čemu se mohou odvolat, kdy mohou jít na veřejné projednání," uzavřel Jiří Snížek, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Investorem stavby trati je Správa železnic. Náklady na výstavbu nového železničního koridoru by se měly pohybovat kolem 40 miliard korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu