• Načítám...
>

Kraj předal policistům zdravotnické batohy

Zástupci Středočeského kraje předali policistům Středočeského kraje nové zdravotnické vybavení. Konkrétně se jedná o zdravotnické batohy s defibrilátory. K dispozici je budou mít prvosledové hlídky.

Reklama

Prvosledové hlídky středočeských policistů budou mít nově, jako součást výbavy, i zdravotnické batohy s defibrilátory. Policistům je předali zástupci kraje.

„Prvosledové hlídky Policie České republiky jsou v mnoha případech blíže k místu, kde dochází k nebezpečí ohrožení života. A jsou tam třeba dříve než sanitka, takže oni provedou první, laickou záchranu života, laické oživení, laickou defibrilaci a předávají pacienta záchrance," vysvětlil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

„Batohy jsou součástí projektu, který tady realizujeme od roku 2010. A rozšiřují počet vozidel a posádek, které je mohou v praxi použít. Takže pro nás je to velice důležitá věc. A poskytnout první pomoc, zejména když jste první na místě, je hrozně důležité," zdůraznil Václav Kučera, ředitel KŘP Středočeského kraje.

Předáno bylo celkem 15 zdravotnických batohů. 

„Říkáme tomu Life Bag a je to záchranářský batoh, který má základní, záchranářské vybavení. Ale to, co je v něm nejdůležitější, je automatický defibrilátor, který velmi významně zvyšuje šanci člověka na přežití v okamžiku, když má srdeční kolaps. Batohy stály osm set sedmdesát tisíc po výběrovém řízení," konkretizovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

„Já jsem velmi rád, že se nám je podařilo nakoupit. Ale rád bych, aby zůstaly ve vozidlech, aby je nebylo nutné používat v terénu. A když už budou muset být použity, tak aby vedly k záchraně lidských životů," doplnil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Zdravotnické batohy by kraj chtěl dodat i dalším složkám Integrovaného záchranného systému Středočeského kraje. Aktuálně jimi disponují mimo jiné hlídky dálniční policie. K dispozici by je ale měli mít například i hasiči.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu