• Načítám...
>

Kraj ocenil nejlepší potraviny

V rámci výstavy Jarní zemědělec proběhlo vyhlášení soutěže potravinářský výrobek roku. Certifikát kvality si odneslo 8 regionálních výrobců ze Středočeského kraje, kteří se prezentovali v sedmi kategoriích.

Reklama

Osm regionálních výrobců získalo ocenění potravinářský výrobek roku. V rámci sedmi kategorií vybrala odborná porota 14 nejlepších lahůdek. I přes složité podmínky způsobené koronavirovou pandemií se podařilo tuto soutěž uspořádat i letos. Slavnostní předání certifikátů kvality proběhlo v rámci výstavy Jarní zemědělec v Lysé nad Labem. 

"Ocenění dostanou certifikát kvality s logem, který mohou po dva roky využívat na svých výrobcích. Pro lidi, kteří si je kupují, je to záruka vyšší kvality. Výrobci mohou mít stánek a prodávat své výrobky a tím je také podporujeme a propagujeme jako Středočeský kraj," uvedla radní Středočeského kraje, Jana Skopalíková. 

Do soutěže se přihlásilo 42 výrobků. Jednalo se zejména o mléčné, pekárenské, cukrářské či masné potraviny. Certifikát kvality převzali i producenti piva či vína. 

"Snažil jsem se přinést jiný druh, který se jí na Balkáně. Je specifický tou svou bakterií, která mléko naočkuje. A ukázalo se, že dokonce i české mléko se dá touto bakterií naočkovat," prozradil oceněný v kategorii mléčných výrobků, Nikolaj Apostolov. 

"Dostali jsme ocenění za taliána - za Davelské taliány. Je to výrobek, za který jsme už ocenění dostali v předcházejících letech," uvedl oceněný v kategorii masné výrobky, František Dolejší. 

"Tento ročník jsme vyhráli s Burgundskou šunkou, což je celosvalová šunka nejvyšší jakosti," pochlubil se Stanislav Mašík, oceněný v kategorii masné výrobky. 

Odborná komise se při svém hodnocení zaměřuje nejen na vůni, chuť či obal, ale také na inovativní či tradiční postupy při výrobě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu